Szlovákia mégis elvenné a kettős állampolgárságot?

2010. augusztus 17. 19:14

Koalíciós feszültség lehet Szlovákiában az állampolgársági törvényből - írja a Népszabadság. A pozsonyi külügyminisztérium újra figyelmeztetett a szankciókra. Radicová már korábban kifejtette: Szlovákia számára elfogadhatatlan az egyoldalúan módosított magyarországi törvény.

2010. augusztus 17. 19:14

Senki sem tudja Szlovákiában, hogy mikor és miként módosítják a szlovák államnyelvi és állampolgársági törvényeket - írja a Népszabadság. Legkorábban arról születhet egyezség, hogy az államnyelvörvény rendelkezései közül törlik a pénzbírságot.

Iveta Radicová a lapnak korábban azt nyilatkozta: Szlovákia számára elfogadhatatlan az egyoldalúan módosított magyarországi törvény. A tervezett új jogszabály nem bünteti a vétlen polgárokat, viszont kizárja a magyarországi törvény szlovákiai érvényesítését. Ezt megerősítette Mikulás Dzurinda külügyminiszter is. Bugár Béla, a Híd-Most elnöke hangsúlyozta: Dzurindának nincs joga senkit sem riogatni, hiszen a kormányprogram egyik fontos eleme, hogy ne lehessen szlovák állampolgárságuk elvesztésével büntetni azokat, akik egy másik állam állampolgárságáért is folyamodnak.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. augusztus 18. 07:32
Jó lenne már látni valamiféle adatokat, hogy eddig hányan folyamodtak ill. kapták meg a kettős állampolgárságot.
miloka
2010. augusztus 17. 20:09
Ez a Radovica nagyon hasonlít a Balónéra! :-)
amok
2010. augusztus 17. 20:01
És a legszebb amikor határon túliak lelkendeznek a népszabóban a nagyszerű szlovák választásokról: http://nol.hu/velemeny/20100618-a_csoda_termeszetrajza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!