Fajelméletezett Novák Előd

2010. június 14. 12:46

Kivonult Menczer Erzsébet, a Fidesz képviselője a parlament kulturális bizottságának üléséről, miután a jobbikos Novák Előd a rasszizmus és fajelmélet szavakat használta fel, a nemzeti és etnikai kisebbségi színházak pozitív diszkriminációjára irányuló javaslattal kapcsolatban.

2010. június 14. 12:46

Novák Előd, a Jobbik alelnöke ma a parlamenti kulturális bizottság ülésén a kisebbségi színházakkal kapcsolatos javaslatra reagált a fajelmélet és a rasszista szavak használatával. „A többséget támogassuk, ne a kisebbséget. Önmagában nem érték, ha valaki egy kisebbséghez tartozik, nem érzem indokoltságát annak, hogy ezen az alapon részesítsünk pozitív diszkriminációban színházakat Magyarországon” - mondta el a politikus.

Erre válaszul a Fidesz sváb kisebbséghez tartozó képviselője, Menczer Erzsébet elhagyta az ülést. A szintén fideszes bizottsági elnök, L. Simon László rendreutasította Novákot és a többi képviselővel egyetértésben ízléstelennek és ostobaságnak nevezte javaslatát.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kosinva
2010. június 14. 13:37
Az meg ugyanúgy nem megy, hogy a környező országokban több pénzt várunk el, hogy adjanak a kisebbségeknek (főleg magyaroknak), itthon meg ugyanezt mi nem tesszük meg.
békepap
2010. június 14. 13:28
szerintem az eltűnőben lévő/asszimilálódó kisebbségek léte, megtartása magyarországon igenis érték. olyanok, mint a műemlékeink. ezekre áldozni nem diszkrimináció, hanem az értékek megbecsülése. lehet mondani, hogy előbb szüntessük meg a hajléktalanságot, az árvíz elmosta házakat építsük újjá, és csak utána foglalkozzunk a régi várakkal, kastélyokkal, de addigra lehet, hogy nem lesz mivel
blogen
2010. június 14. 13:12
Tökéletesen igaza van. A pozitív diszkrimináció ugyanolyan rasszizmus mint a negatív. Teljesen mindegy kiket diszkriminálunk, valakik faji alapon többet kapnak, akkor akik nem azok vannak faji alapon kirekesztve. És én mit mondtam hónapokkal ezelőtt: "a FIDESZ pontosan ott fogja folytatni, ahol az SZDSZ abbahagyta" És ez már a sokadik példa erre.
freehckr
2010. június 14. 13:08
Bár Novák nem egy agysebész-kaliber, de most igaza van: a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!