Trianon: Emlékülés június 4-én

2010. május 18. 21:16

Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke emlékülést kezdeményez június 4-re, a trianoni szerződés aláírásnak 90. évfordulójára.

2010. május 18. 21:16

Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke a keddi házbizottsági ülés után közölte, a parlament meg fog emlékezni Trianonról: „Június 4-re a trianoni szerződés aláírásának napja alkalmából egy emlékülést kezdeményezek itt az Országházban.” Schmitt Pál hozzátette, az emlékülés délután lesz, a részleteket később közli.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. május 19. 13:04
Nem hallgattak azok ott meg Aponyit sem, csak a legvegen engedtek szohoz jutni, mikor terkepekkel felszerelve elmondta a beszedet, akkor gondolkodott el egyedul az angol kuldott, hogy mi is tortent, de maradt annyiban.. Beszelhetett aki amit akart - a tanacskotarsasag pedig amit lehetett meg elrontott - eldontott kerdes volt a Monarchia szetszabdalasa. Megbuntettek ezzel celzottan a Habsburgokat, es ostoba tudatlansagbol, a csehek-szlovakok ugyes gyulolkodesenek kozremukodesevel, szinte egyedul Magyarorszagot.
Google
2010. május 19. 12:50
A mai Nemzetben van egy véleménycikk, a végét idézném: "Hogy a valós tájékoztatás, iskolai oktatás e tekintetben nem állt a helyzet magaslatán -1989 után sem! -, annak torz következményeit láthatjuk napjaink felelőtlen megnyilatkozásaiban. Még az érettségizettek is vajmi keveset tudnak arról, hogy a régi Magyarország több nemzet hazája volt, hogy hol és mekkora magyar közösségek élnek a szomszéd országokban. A külhoni magyarokról alig van valami a tankönyvekben. Így érthető, hogy terjednek a délibábok." És egyik végletből zuhanunk a másikba. Húsz évvel ezelőtt a határon túli magyarok még szlovákokként, románokként szerepeltek a köznyelvben, nehogy oda jussunk, hogy most a szlovákokban, románokban stb. is magyart lássunk!
Vhailor
2010. május 19. 11:55
Hát srácok, valahogy azt veszem észre, hogy a nagy a tudatlanság Trianonnal kapcsolatban Magyarországon és sok a legenda körülötte. A nemzetiségek elszakadási óhaját túlértékelitek. A románoknál megvolt, ez tény, de itt sem történt népszavazás. Ami a szerbeket illeti, akkor inkább nézzétek meg, hogy Délvidéken mennyire voltak ők "többségben" 1918-ban. Nagyon "érdekesek" az adatok. A szlovákok/rutének pedig egyáltalán nem akartak elszakadni, sőt Magyarországhoz mellett döntöttek volna, ha nem jön a cseh invázió. Azok a szlovák képviselők pedig, akik a csehek mellett kardoskodtak pedig csak Prága strómanjai voltak. Trianonért nem a nemzetiségek vélt vagy valós elnyomása tehet, hanem a saját töketlenségünk. Az, hogy Károlyi/Jászi ahelyett, hogy védte volna a hazát megpróbált "tárgyalni" a ragadozókkal, akik a töketlenségünket ki is használták. A gyulafehérvári népgyűlésre például a MÁV különvonatai vitték a "tömeget" Jászi utasítására. Mindenkinek javaslom olvassa el Popély Gyula könyvét "Felvidék 1914-1920", tömör, tárgyilagos és rengeteg érdekes információt tartalmaz.
tevevanegypupu
2010. május 19. 11:51
Az mindegy miota terveztek a franciak az Osztrak-Magyar Monarchia szetvereset, tulajdonkeppen a konkretum szamit: megtortent Trianon, nekunk magyaroknak feldolgozhatatlan szerencsetlenseg. Ugyhogy legyen csak Trianon Emleknap es beszeljenek csak rola akkor is es mindig. Es fajjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!