Megrázták a pofonfát: brutális tömegverekedés tört ki a grúz parlamentben (VIDEÓ)

2024. április 16. 08:28

A külföldi ügynökök elleni törvényről beszélt a kormánypárti képviselő a pulpituson, amikor ellenzéki kollégája ököllel az arcába vágott. Nem kellett volna.

2024. április 16. 08:28
Georgian MP punched in face during parliamentary debate

Nyitókép: Georgian Parliament / Handout/Anadolu via Getty Images

Elszabadult a pokol az grúz parlamentben, miután az Európai Unió felszólította a dél-kaukázusi országot, hogy vonja vissza a vitatott, külföldi ügynökökről szóló törvényjavaslatot – írta meg a Politico.

A lap szerint napok óta pattanásig feszült a helyzet Grúziában, a civil társadalomra vonatkozó tervezett korlátozások miatt. A sajtóban csak „orosz törvényként” emlegetett szigorítás miatt múlt héten tüntetések kezdődtek a parlament épülete előtt. Feltehetően a kialakult feszült helyzet miatt támadták meg felszólalása közben az ország egyik legmagasabb rangú politikusát.

Mamuka Mdinaradze, a kormányzó Grúz Álom párt parlamenti vezetője épp az új törvényről beszélt a pódiumon, amikor Aleko Elisashvili ellenzéki képviselő odarohant hozzá és arcon ütötte.

Ezután már nem lehetett megfékezni a konfliktust, és tömeges

ökölharc tört ki a kormánypárti és kormányellenes parlamenti képviselők között.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Mindent elmond Európa állapotáról, hogy tagadni akarják az egyeztetést kontinensünk első számú biztonsági problémájáról.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­­n­y­­o­­k­­­ ­v­­á­r­n­a­­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
letsgobrandon-2
2024. április 16. 11:00
Mi az,hogy a grúzok nem akarnak nyugati lobbista férgeket az országukba ? ... hogy merik ,gyuribácsi patkányait korlátozni a hazaárulásban?
letsgobrandon-2
2024. április 16. 10:58
és a nyugat ezeket akarja az EU-ba
stormy
2024. április 16. 10:21
na ezt nevezem én közvetlen demokráciának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!