Kenedi: Bajnai lezárhatná az ügynökügyet

2013. január 31. 08:59

Kenedi János történész szerint Bajnai Gordon ügynökügyben bejelentett programja megfelelő alapja lenne a kérdéskor „szinte tökéletes” lezárásának.

2013. január 31. 08:59

Kenedi János és Ungváry Krisztián lektorálta Bajnai Gordon ügynökaktákra vonatkozó javaslatát, mely alapján az egykor megfigyeltek nyilvánosságra hozhatnák a róluk jelentők személyét, a fennmaradt iratok pedig az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába kerülnének – a korábban eltulajdonított iratok be nem szolgáltatását pedig bűncselekménnyé nyilvánítanák.

A történész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott, ettől a felvetéstől azért még elég hosszú út vezetne a valóságig – de ha végigmegy, akkor a kérdéskört „szinte sikerülhet lezárni”, egyúttal annak belátásával, hogy „tökéletes megoldások a történeti tudományokban nincsenek”.

A jelenleg az Alkotmányvédelmi Hivatalban fellelhető 18 dosszié háromféle nyilvántartást tartalmaz elmondása szerint: a hálózati személyek, a célszemélyek és a központi kémelhárítás nyilvántartását. Mint mondta, a 19., Információs Hivatalban található dosszié sorsáról nem tud semmit.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. február 01. 23:13
Akik itt buzgón védik az ügynökmúltat mindenféle ürüggyel - hogy miért nem lehet, nem szabad, nem érdemes, stb. - azok attól rettegnek, hogy összeomlik az álomviláguk, hogy példaképeik besározódnak, s ezzel életük értelmét vesztik el.
Wendriner
2013. február 01. 07:57
Árulja el már valaki , mióta lett történész Kenedi?
Fakutya őrnagy
2013. február 01. 00:39
Kened nevű faluról, községről, városról még nem hallottam.
gudmen
2013. január 31. 22:00
Kenedi budai villájában álmodták meg "renszerváltást", látjuk mi lett belöle.. tudok egy mondatot amiben kétszer benne van a neved Kenedi. Kenedi, Kenedi a qrvaanyád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!