Dagad a botrány – a Gyurcsány-párt és Karácsony Gergely honlapjának adatkezését is az a cég végzi, amelyik Magyar Péter mozgalma körül bukkant fel

2024. április 24. 20:29

A baloldalon szinte mindenütt a Bajnai-féle céghálózatba botlani.

2024. április 24. 20:29

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, újabb fejleménnyel gyűrűzött tovább Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botránya. Mint a Magyar Nemzet rámutat: 

a DK mellett Karácsony Gergely honlapjának az adatkezelését is az a cég végzi, amely Magyar Péter mozgalma mögött bukkant fel.

A karacsonygergely.hu adatkezelési nyilakozatában felsorolt adatkezelők egyike nem más, mint a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-céghálóba sorolható Estratos Digital Gmbh. 

Az Estratos Digital GmbH, egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám.

A cégadatokból kiderül, hogy a vállalat gyakorlatilag azonos a Datadat-cégcsoport korábbi osztrák leányvállalatával, a Datadat GmbH-val, amelyet nemes egyszerűséggel átneveztek Ficsorék.

Emlékezetes, ehhez az Ausztriában bejegyzett céghez érkezett az Amerikából küldött guruló dollárok jelentős része. A Datadat GmbH-t bízta ugyanis meg Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma a kampányuk lebonyolításával. 

„Bárhova nézünk, a Bajnai-féle céghálózatba botolhatunk”

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc pártja is ezzel a céggel dolgoztat. A Demokratikus Koalíció honlapján megtalálható tájékoztatóból egyértelműen kiderül, hogy ott is részben az Estratos végzi az adatkezelését. Ráadásul az a vállalat a DK plusz nevű mobilalkalmazás adatvédelmi tájékoztatójában is fellelhető – írta a lap.

A Magyar Nemzet összeállításában úgy fogalmazott: „a jelek szerint tehát akárhová nézünk a baloldalon, szinte mindenütt a Bajnai-féle céghálózatba botolhatunk”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­­­á­n­­y­­o­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­a­k­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Fed74
2024. április 25. 19:07
Éljen Balog Zoltán , a Nemzeti fideszes pedofil védelmező osztály csuhása!!!!!!!! Nemzeti Pedofidesz : Isten , haza , pedofília!!!!!!!!!!!! Most vonyíthattok fideszes kutyák, van miért!!!!!!!!!!
altercat1
2024. április 25. 10:20
Karó geli ballagási tarisznyáját átnézni!
pollip
2024. április 25. 06:30
Nem véletlenül szerepelt ott a datadat. Megint hazudott MP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!