Köszi, de elképzelhető, hogy a konzervatív szülőket se kéne érzelmileg zsarolni! – válasz Hodász Andrásnak

2023. szeptember 21. 05:51

Hodász ezzel az egésszel részben épp azokba rúg bele egy hatalmasat, akik éveken át hallgatták őt és hallgattak rá, akik szerették.

2023. szeptember 21. 05:51
null
Vágvölgyi Gergely
Mandiner

Iszonyúan vágyik rá még mindig, hogy legalább kéthetente nagyon odafigyeljenek rá, ezért próbál nagyon erőseket mondanai. Az ország legismertebb homoszexuális belvárosi baristája (egykor sokak által nagyon szeretett katolikus pap, aki hitelesen, közérthetően, szerethetően és hűen közvetítette az egyház tanítását egyebek mellett szexuáletikai téren is) szinte kényszeresen próbálja felhívni magára a figyelmet,

miután a „nagyonrendszerkritikus pap” imázsát már nyilván nem tudja hozni, s talán azért is, mert (sajnos) egyre kevésbé érdekes. 

Valahogy úgy van az, hogy a nagy „coming out” után kényszeredetten csak ezt a tematikát tudják tolni a „celeb” LMBTQ-személyek, mintha semmi más releváns téma, megoldandó helyzet a világon nem volna, nincs semmi széles e glóbuszon, amiről írni, értekezni lehetne. 

Ilyen ez a liberális politikai aktivizmus: posztmodern együgyűség. 

Ebbe a zsákutcába szaladt bele a jelek szerint Hodász András is, aki „nagy bejelentése” óta különösképpen emelte kommunikációjának középpontjába a témát. Pedig művelt, tájékozott ember, tele jó szándékkal, temérdek hasznos dolgot is tehetne, előrébb mozdítva közös ügyeinket. (Korábban évekig így működött és a legnagyobb ügyet mozdította előrébb. Azóta inkább csak leépíti mindazt, amiért valaha küzdött, szolgált, élt.) 

Legutóbb például azt vágta a konzervatív szülők arcába, hogy ideje eldönteniük: „meleg” gyermeket szeretnének, vagy halott gyermeket. Ennyi, ez a két út áll előttük, ha például kamasz gyermekük korára jellemző módon valamilyen szinten elbizonytalanodik. Mintha nem lenne semmi más, csak a genderdoktrína feltétel nélküli elfogadása, a teljes támogatás, vagy az öngyilkosság a gyermek részéről, akit a csúnya, gonosz, konzervatív (esetleg hithű keresztény?!) szülők nem azonnal és feltétlenül ünnepelnek meg, amiért egy végzetesen terjedő eszmeiség hatása alá került. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hodász András

NLC

Idézőjel

De ha a kérdést úgy teszem fel, hogy a kedves konzervatív szülő inkább egy meleg gyermeket szeretne, vagy egy halott gyermeket, akkor erre mi lenne a válasz?

Pedig hogyne lenne teljesen más út, pontosan tudjuk, hogy van! Persze ezt a gender-fősodorhoz tartozó hangadók, így mostanra maga Hodász is feledni és feledtetni próbálja. Pedig éppen az az út, mégpedig a gyógyulás útja az, ami igazán emberi, amely kiteljesíti a keresztény emberképet és a maga valójában, azaz teremtettségében és istenképiségében, természetében ünnepli az embert. 

De maradjunk még egy kicsit ennél a rendkívül sunyi technikánál, amelyet most már sajnos Hodász is alkalmaz! A kérdéssel ugyanis azt üzeni nekünk, konzervatív szülőknek: „Add fel az elveidet, különben öngyilkos lesz a meg nem értett gyereked! Csak az az út járható, amit mi mutatunk neked!” Mi ez, András? 

Ez egy förtelmes, undorító érzelmi zsarolás, ráadásul piszok aljas „érveléstechnika”,

amelynek igazából nem sok köze van az érveléshez. Mivel hazug alapvetésekre épít és elhagyja a lényeget. Pontosan ugyanolyan, mint a lobbisták másik nagy kedvence, amelyet a gyermekek örökbefogadásával kapcsolatos vitákban dobnak be. Az a kérdés úgy szól, hol jobb a gyermeknek: egy szerető, homoszexuális (leszbikus, transznemű, biszexuális stb.) párnál, vagy az árvaházban. Abban a kérdésfelvetésben eleve feltételezett a veszekedést, ajtócsapkodást, munkahelyi és egyéb stresszt, sőt, a promiszkuitást még hírből sem ismerő, cukipofa, negédes „meleg” pár és az ötvenes évek első felét idéző, hideg árvaház, ahol a falakról csöpög a víz, a gyerekeket még a portás is veri, vacsorára pedig száraz kenyér jár. 

Holott az igazság az, hogy az azonos nemű pároknál döbbenetesen magas a promiszkuitás, kifejezetten ritkának számít a stabil, akár évtizedig tartó párkapcsolat, miközben hazánkban több hagyományos családmodellben élő és gondolkodó pár vár örökbefogadható gyermekre, mint ahány gyermeket örökbe adhat az ellátórendszer. 

Hazugság az alja, hazugság a felépítmény is, avagy így „érveltek” ti.

Hodász konzervatív szülőket kipécéző megjegyzésével kapcsolatban pedig akkor rögzítsük, hogy éppen a konzervatív családok azok, ahol a leginkább esélye van a fiatalnak arra, hogy meghallgassák, foglalkozzanak vele, beszélgessenek a problémáiról. Ahol a leginkább felcsillan a remény arra, hogy a család összezár mögötte és a javát keresi. Akkor is, ha ezt nem úgy teszik, ahogy a dicső LMBTQ-lobbi szajkózza, ahogy szerintük egyedül üdvös. 

És persze megint a jól bevált recept: igyekezni minden megfogalmazásban nevetség tárgyává tenni éppen ezeket a konzervatív családokat és szülőket – azokat, akik hátukon viszik a társadalmat és jövőt építenek. És megint ott tartunk, hogy András esetében mindez kétszeresen is kínos, hiszen

ezzel az egésszel részben éppen azokba a konzervatív szülőkbe rúg bele egy hatalmasat, akik éveken át hallgatták őt és hallgattak rá, akik szerették, támogatták, kiálltak mellette és érte. 

Talán legalább őket békén kéne hagyni, legalább az ő érzelmi zsarolásuktól el lehetne tekinteni, ha már annyira vágyakozunk egy békésebb társadalomra. Egyébként pedig – már csak éppen a békés társadalmi viszonyok érdekében – az érzelmi zsarolást, a hazug kérdésfelvetéseket, a manipulációt és ezt az egész maszlagot úgy általában véve is el kéne engedni. 

Kapcsolódó cikkek

(Nyitókép: képernyőfotó Hodász András legutóbbi TEDx-előadásából)

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. szeptember 24. 23:30
A Római Katolikus Egyházban a papok között átlag feletti a homoszexuálisok száma. Öreg katolikus pap megrontja a fiatail ministránsfiút, aki felnőtt korában pap lesz... Az ördögi kör bezárul. Vatikánvárosban egy több éven át a helyszínen is végzett kutatás alapján a bíborosok közül 5-ből 4 buzi. https://konyvkolcsonzo.hu/Frederic-Martel-A-Vatikan-kinos-titkai-Homoszexual
steweq
2023. szeptember 24. 07:07
Talán Hodász anno azért ment papnak mert a homoszekszuális sötét örvény vonzásától, S azt kavaró öskáosztól, lelkét mentve Isten szolgálatában probált menedékre lelni. De az örnény utól érte, s amitől ösztönösen menekült, mint végzet, megvalósul.
Sulammit
2023. szeptember 22. 18:43
Minden kereszténynek óriási csalódás Hodász András ámokfutása és erkölcstelen életvitele, de neked Gergő talán még nagyobb, hiszen te elhívtad őt nem is egy egyetemistáknak tartott előadásra, vitadélutánra. Habár politikailag nem titkoltan balra húzott a kezdetektől fogva.
balbako_
2023. szeptember 22. 06:57
Nem ismerem korábbi munkáját az egyházban, de az általam ismert nyilvános moralizálásait beárnyékolja, hogy becsapta híveit. A hivatásával szembefordult , mert ott a tételes "munkaszerződés" maga a Biblia. Tehát az abban foglaltakkal összhangban kell élnie és erre serkenteni a hívőket is ő pedig csak másokat bírált magát meg megtartotta a bűnben. Innentől fogva, mondhat, tehet akármit magamagát tette morális hullává.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!