Simicskó: Az aradi vértanúk hitvallása bátorság

2015. október 07. 06:59

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint 1848-49 a magyar nemzet öntudatra ébredését jelentette. Az aradi vértanúkra emlékeztek kedden a a Batthyány-mauzóleumnál.

2015. október 07. 06:59

Simicskó István a Fiumei úti temetőben, a Batthyány-mauzóleumnál tartott megemlékezésen kiemelte: a közös emlékezet nemzeti érzésünk egyik legfőbb forrása, amely összetartozásunk kifejeződése is. Az aradi vértanúk példát adtak arra, hogy felelősséget kell vállalnunk a kimondott szóért, egymásért, szeretteinkért, a nemzetért. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején a magyar nemzet megérezte, hogy összetartozunk – mondta, hozzátéve: ez az összetartozás segíthet legyőzni az előttünk álló kihívásokat is.

Simicskó István közölte: lehetünk „liberálisok, szocialisták, kereszténydemokraták, bármilyen nézetünk lehet a világról”, tisztelnünk kell szüleinket, őseinket és mindazt, amit létrehoztak. Fontos, hogy ne tévesszük szem elől: szeressük, szolgáljuk és védelmezzük hazánkat - emelte ki a kereszténydemokrata politikus.

A miniszter szerint az aradi vértanúk hitvallása bátorság, lelkiismeretes, felelősségteljes kiállás és a legmagasabb szintű hazaszeretet volt, emellett pedig felismerték a bajokat, döntöttek és cselekedtek is. Vannak olyanok, akik életük feláldozásával teszik a dolgukat - mondta, hozzátéve: ilyenek voltak az aradi vértanúk, gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnök és valamennyi hős katona, aki 1848-49-ben a magyar nemzetért harcolt.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Quet
2015. október 07. 07:21
Nagyon szépeket olvashattam tegnap ebben a témában, köszönöm. Hoztam egy idézetet, ami talán nekem tetszik csak, de úgy éreztem, szeretném megosztani veletek. "Mondom, ismerem az osztályodat, még így, jelmezesen is, tudom, ki kicsoda, az a madár ott például Cinege, a rossz kis Cinege, akiért mindannyian rajongtok, mert első lett valami nemzetközi ifjúsági fotóversenyen, és nyert egy érmet. Cinege osztályhős. Lehet, hogy valaha igazi felnőttversenyeken is győzni fog, és akkor már nem büszke és önfeledt lesz, ha magához szorítja a versenydíjat, hanem megrendült és alázatos. Egyszer majd Cinege is meg fogja tudni, hogy ha az ember kiválik valamiben, sose magának válik ki, hanem a hazájának, a világnak - mindenkinek. Majd az iskola megtanítja rá." (Szabó Magda: Álarcosbál)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!