Horthy-szobrot avattak Kerekiben

2012. május 14. 08:29

A Somogy megyei faluban vegyesen fogadták a Horthy-szobort: van, aki örül neki, van, aki nem.

2012. május 14. 08:29

Hetvenkét év után avattak újra egész alakos Horthy-szobrot egy Somogy megyei kis faluban, Kerekiben. Az FN24 által megkérdezett lakók közül nem mindenki örül az alkotásnak. A rendezvényen a Goj motorosok viszont megígérték, hogy ha bármi baja esne a szobornak, akkor az ügyet ők gyorsabban megoldják majd, mint a bíróság.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fordjog
2012. május 14. 20:56
Apám cigány, anyám zsidó, akkor maga szerint én hathengeres brazil gépsor vagyok, vagy olasz náci? Ne röhögtesse ki magát! Maga túldiétázott viziló! És ne magyarázzon baromságokat, fekete pont, negatív pont, tökmindegy. Maga itt egy eléggé népszerútlen kommentelő. De örülök, ha azért meg van magával elégedve.
justiceforhungary
2012. május 14. 19:34
Anno egy román szélsőséges nacionalista politikus mondta hogy ''Magyarország nem a magyaroké, 3 millió cigány, 3 millió zsidó, 3 millió más nemzetiségű és a többi a magyar.'' Ha én történetesen zsidó lennék akkor nagyon tudnám utálni Horthy Miklóst. Ez érthető lenne. Megosztó személyiség egy megosztott népességű országban. A mai lakosság 50%-a nem magyar származású, aki viszont nem magyar származású attól nem várható el hogy nemzetben (natio, nascere)gondolkodjon, legfeljebb ''amerikai'' típusú nemzetként akarja beállítani itthon a nemzet fogalmát, amit természetesen a társadalom másik fele nem fogad el. Ha történetesen egy Dél-tiroli német ül az olasz parlamentben Rómában valószínűleg nem fog ujjongani ha Moussolinit éltetik. Sok olasz pedig élteti. Horthy viszont nem Moussolini, nagyon sok hibája van, sok hibás önfejű döntést hozott amivel nem lehet egyet érteni, IV Károlyt átverte, a zsidók deportálásáról állítólag nem tudott...számára egy dolog volt fontos az ország egyesítése, ezt várta el akkor a nép tőle mivel nem volt olyan család az országban akinek nem került rokona idegen hatalomhoz csatolt részekre. Országegyesítés, családegyesítés, nemzetegyesítés. Egy 1000 éves ország határait akarta visszaállítani amit részben sikerült is megtenni 20 év elcsatolás után. Mai szemmel biztosan nagy árat fizetettünk érte, de akkor ember nem volt aki megkérdőjelezte volta hogy ez az első számú kötelessége az ország vezetésének. Ebből fakadt az ország kiszolgáltatottsága, hű kellett legyen egy náci német hatalomhoz amely hozzásegítette Magyarországot az ország egyesítéséhez. Előre nem lehetett látni hogy ez mivel fog járni, legalábbis az elején még nem...(1938,1939). Utána viszont már nem volt esély sem a kiugrásra,ha mégis megtörtént volna akkor egy második Lengyelország lettünk volna.Talán még rosszabb ez a képzeletbeli forgatókönyv... Ahhoz hogy a mai szemmel Horthyt elítéljük az akkori világban kellene éjünk és csak az ott szerzett információk birtokában nyilatkozhatnánk Horthy mellett vagy ellene. Az hogy Horthynak ilyen szerecsétlen történelmi időszak jutott nagyban köszönhető Franciaországnak és Németországnak is. Az 1870-1871-es Francia-Német háború az elsődleges oka az I. világháború kiprovokálásának, a II.v.h pedig a folytatása az elsőnek. Horthy ebben a történelmi eseménysorozatban esélytelen volt. Nem mentesül természetesen a hibás döntések alól, de bárki más legalább ugyanannyi hibát követett volna el legalább, mert a hibák elkövetését más országok szabták meg és egy kis ország sem független nem lehetett sem pedig semleges. Károlyi Mihály és Kádár János miért lettek volna becsületesebb magyarok mint Horthy Miklós ??? Mind a ketten elárulták a hazát. A történelem azt sem fogja elfelejteni. Horthy sok rossz döntése ellenére sem volt hazaáruló,lemondani nem volt lehetősége, egyetlen dolgot tehetett volna az pedig az öngyilkosság, ez viszont nem oldott volna meg semmit, valószínűleg még rosszabbra fordultak volna a dolgok.
pelegrin
2012. május 14. 15:14
az is tipikus... ha vki cska a masik helyesirási hibáit keresi..:))))))))) mert nem akarja látnia fátol az erdőt.. de nem baj gyerekek mindig is voltak és lesznek... iylen emberek.. Én igy mocskos szájjal fogadlak el titeket.. más ioilletve torzult kulturával és magyar gyülöletel teliek.. de nem értem h minek bezséltek maygarul.. ha a sjaát történelmeteket köpitek le?..ésgyalázzátok? kik vagytok?:) csak az jut eszembe amikor..1919 ben ..az Antant csapatok főparancsnokához lemegy szedett vedett..Károlyi féle hazaárulo kozmopilita..csapat..szedett vedetten...tárgyalni.. és Ő csak rájuk néz... .. ez van.. Üdv Nektek.... azért nem hargszom ilyen emberekre mert.. godnlomom ateista materialista liberáélosk lehettek.. a disznotol nem várjáék el ..hogy csicseregjen a varjutól..h röfögjön.. mindenki a saját..alámébol hozza .. szagát..illatát.. saluti..ragazzi
pelegrin
2012. május 14. 14:56
Sajnos nagyon valoszinű ..hogy ..a KOZMA gyilksoait szitne madjnem felmentő..biro.. mind a soci cigány maffia..(főként stricik)..és az mszp.. anarchista..cigány bűnözökre építő bujtogato körei..kereshették meg..éspénzért..ingyen kurvákért..+++...MEGVEHJETTÉK..ez elég általános volt már korábban is....lásd FEKETE SEREG+++ .. az iylen bironak le kellene MODNANI vag le kelelne modnatni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!