Kónya-Pető vita húsz évvel később

2011. november 21. 08:00

Húsz év és néhány nap telt el Kónya Imre és Pető Iván legendás televíziós vitája óta, amelyben a két akkori frakcióvezető az igazságtétel kérdéséről vitázott. A vitát egyébként hétfő este megismétlik.

2011. november 21. 08:00

Kónya Imre és Pető Iván, az akkori MDF és SZDSZ frakcióvezetői 1991. november 16-án nyilvánosan vitáztak az igazságtétel kérdéséről, illetve a frissen megalkotott Zétényi-Takács-törvényről. A vita során a helyszínen jelenlévők szabadon tehettek fel kérdéseket.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2011. november 21. 13:34
.... és a Sólyom, aki az egészet elmeszelte??????? szégyen az az ember, és besz@ri is!
cutcopy
2011. november 21. 09:56
Tenyérbemászó Pető már akkor is védte a szocikat.. Ő megelégedett volna egy kis ejnye-bejnyével..!
marko11
2011. november 21. 09:46
Még csak 6 percet néztem (újra), de máris összeszűkült a gyomrom. (Egyelőre nem is nézem tovább. Szerencsémre el kell mennem.) Nagyon szomorú történet ez. A magyar történelem egyik legsötétebb szakasza ez, ami a rendszerváltás fedőnevet kapta. A nézőtéren még sok a lelkes drukker, a nép. Akkor még úgy gondolják (gondoltuk), hogy tényleg rajtuk (rajtunk) múlik, hogy tényleg lesz beleszólásu(n)k. 20 év sok keserű csalódása kellett, hogy a többség ráébredjen: itt csak egy ritka nagy átverés volt - díszlet cserével! Ma már csak az a kérdés, hogy az MDF - valóban - ennyire naiv lett volna (a győztes pozíciójában is), az SzDsSz meg ennyire számító és gátlástalan!? Jut eszembe még egy Csengey Dénes - Pető vita (89? 90?), amikor CsD azt mondta valamire: De Iván, ez nem erkölcsös! Mire Pető: Az erkölcs és a politika két különböző dolog.
Karvaly
2011. november 21. 08:45
Már akkor fel kellett volna figyelni arra, hogy a korábban (elméletben) vad komcsifalók hirtelen a komcsik seggét kezdik védeni. Hol járnánk vajon most...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!