Kormányzóképesség helyett komolytalanság

2023. május 19. 06:40

Verhetetlennek tűnik a Fidesz.

2023. május 19. 06:40
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Legalábbis ez a kontraszelektált, komolytalanná vált baloldal idehaza sosem lesz képes legyőzni a kormánypártokat. Megújulás nélkül csak egy minden eddiginél súlyosabb külső beavatkozásban vagy egy kiszámíthatatlan drámai eseményben bízhatnak, ami régen rossz. A közvélemény-kutatások, a politikai tapasztalat és a kitapintható közvélekedés szerint míg a kormánypártok támogatottsága ismét csúcson van, addig a baloldal rosszabb állapotba került, mint amilyenben az összefogás előtt volt. Pedig nehéz időszakon vagyunk túl.

De mi az oka annak, hogy a mögöttünk hagyott időszak, a háború és az elhibázott szankciós politika miatti borzalmas infláció

sem tudta tartósan erodálni az Orbán-kormány népszerűségét,

illetve ezzel együtt megemelni az ellenzéket?

Először is a kormány stabilitása és a kiszámítható válságkezelés döntő tényező. Van elképzelés, terv és cselekvés. A jelenlegi számok pedig azt támasztják alá, hogy a válságkezelés sikeres, a kilátások egyre jobbak. És ami a politikában kulcskérdés: a kormány mindig elmondja, hogy mit miért tesz.”

Nyitókép: Mátrai Dávid / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. május 20. 01:51
Minden egyes migráns egy-egy szög a liberális nyugat koporsójába.
Lajoss
2023. május 19. 22:02
A 25%-os infláció,a 27%-os ÁFA legyőzhetetlen..Bruhaha
Brandon the great Negro
2023. május 19. 18:00
Strasbourg éppen most adott oda egy újabb mandátumot a kormányzati oldalnak. Lévén a jövőben nemzetiségi listára szavazóknak nem kell lemondaniuk a pártlistára szavazásról. Így azok kettő helyett három szavazatot adhatnak le.
lazio154
2023. május 19. 17:07
1945 májusában Winston Churchillt a háború győzelmi dicsfénye lengte körül. Látszólag neki tapsolt az egész Világ! Tudod a többit Ervin..., nagyon el vagy bizakodva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!