Ha elmúlik ez a furcsa tavaszi tél, akkor az ukránok megindulnak

2023. április 11. 06:53

Éppen átverik a ruszkikat, azok meg ugyanúgy szeretnek hinni a legjobb forgatókönyvekben, mint mi.

2023. április 11. 06:53
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Facebook

„Na, akkor háborús tippelde, ha már múltkor olyan ügyesen kitaláltam, hogy nem lesz nagyszabású téli orosz offenzíva. A kommentekben jöhet a többi megfejtés. Szóval a »kiszivárgott« dokumentumok nem kiszivárogtak és nem egy hónaposak. Hanem direkt erre a kiszivárogtatásra készítették egy hete.

(Erre utal az is, hogy belekeverték Doktorminiszterelnökúr elleni vádaskodás legfrissebb kitalációját, hogy valamelyik beszédében valamikor Amerikát határozta volna meg Magyarország első számú geopolitikai ellenségének. Ezt a hülyeséget Pressman nemrég találta ki, a nagykövetségi kézből etetett cselédsajtó pedig kétségbeesetten próbál hozzá bizonyítékokat faragni utólag. Ő bajuk. De ez zárójel.)

A dokumentumok célja pedig pont ugyanaz, mint a rengeteg olyan apró, jól elhelyezett kis hírnek, miszerint az ukránoknak elfogyott a lőszerük. A dokumentumokban ugye meg az szerepelt, hogy a kiképzés rövidke volt, a szükséges nyugati fegyverek meg nem állnak rendelkezésre. Az oroszokból ezeket olvasva előjön az orosz, aztán szokás szerint szarnak mindenre, hátradőlnek, már most győztesnek érzik magukat. A végén meg olyan bamba fejet vágnak, mint Harkov és Herszon után.

Vagyis. Éppen átverik a ruszkikat, azok meg ugyanúgy szeretnek hinni a legjobb forgatókönyvekben, mint mi. Ebből az következik, hogy mind a fegyverek, mint a lőszerutánpótlás az ukránok rendelkezésére áll, a két hadtest pedig jól ki van képezve. És ha jól sejtem, ha elmúlik ez a furcsa tavaszi tél, nemcsak elolvad a hó, hanem fel is szárad arra minden, akkor az ukránok megindulnak. Az oroszok pedig van felkészülten várják őket, vagy megint néznek bambán a végén.”

Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2023. április 11. 21:47
Tökéletesen egyetértek.
Alcofrybas
2023. április 11. 21:21
„háborús tippelde” A tipp a gyengék menedéke. Biztonsági szekértő elemzések mutatják meg nekünk a kiutat a válságból. MUTATJUK: Ha tények, akkor a körülményekre való tekintettel érdemes figyelembe venni valamennyi – meg nem erősített forrás által megerősített forrásból kiszivárogtatott tényezőre alapozott – állítást, és levonni az érvényes következtetéseket. Ezek a következtetések vezethetnek el minket a megoldásokhoz és az érvényes felismerésekhez, amelyek mintájára a mindennapokban el tudunk igazodni a háború valóságát illetően. Vegyük ezeket sorra! Hamis tudati struktúrát alakít ki valamennyi olyan hír, amely igazolni látszik azokat a feltételezéseket, melyek szerint hiteles képet alkothatunk pusztán információs csatornák útján szerzett ismeretek alapján. Kell még valamit mondanom, Ildikó? Mindazon ismeretek, amelyek birtokában elemzésünk tárgya a maga valójában tűnik megmutatkozni előttünk, feltételezésekbe való bocsátkozásra késztet, amely a józan elemző elme igaz értékítélet iránt elkötelezettségét veszélyezteti, amikor arra ösztökéli az objektvitást szomjazó észhaszánáló elemi és elemeiben is elemezhető struktúrák és perspektívák felvázolása felé törekvő szellemet, hogy egy enciklopédikus beállítottságú, háborús kultúrsokkhatásra kifacsart alapállapotból a lexikális ismeretek roncsain bóklászva törekedjen alapvetően érvényes megállapításokra. Így érdemes az Orákulomhoz fordulni. Tehát: Mit mond erre Greta Thunberg?
Robertoo
2023. április 11. 21:11
Nem hinném, hogy bambán várnak bármire is. Itt nem az a lényeg, hogy megindulnak-e az ukránok tavasszal, vagy sem hanem, hogy az amerikaiak magára hagyják-e Európát Oroszországgal, vagy sem? Ha beindul az amerikai-kínai konfliktus Tajvan 'miatt', megoldhatatlan feladat lesz Ukrajna számára Oroszország.
ujferi
2023. április 11. 15:45
Finnország NATO tagsága azért volt fontos, mert a lakatlan eszaki vidékeken az USA titokban megtámadhatja Oroszországot s a válazra azt mondja majd, hogy az oroszok támadtak ezért az összes NATO tagnak el kell indulnia az oroszok ellen! De ezt az USA nem fogja túlélni, mert biztos vagyok abban, hogy a washingtoni orosz követség pincéjében már évtizedek óta ott van egy atom/hidrogén bomba amely ellen az USA nem tud védekezni! Han nem így van akkor az oroszok hülyék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!