Nem engedhetünk teret annak, hogy neonácik szemezgessenek ebből a tragédiából

2023. február 11. 20:04

A fő kérdés, hogy leszünk-e elegen, akik elmondjuk: nem engedünk az ostoba gyűlöletnek!

2023. február 11. 20:04
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Budapest ostroma 1944. decemberében kezdődött és 1945. február 13-án ért véget. Tízezrek haltak meg, a város nagy része elpusztult és rengeteg civilt erőszakkal elhurcoltak.

Volt rá kísérlet, hogy megkíméljék a fővárosunkat az ostromtól, de a megszálló németek másként döntöttek. „Budapest erőd”, melyet háztól házig kell védeni, adták ki a parancsot. Feláldozták a városunkat és számtalan magyar ember életét, csakhogy lassítsák a háború végét.

Fejet kell hajtanunk az áldozatok előtt, mert emlékezni kötelességünk.

De nem engedhetünk teret annak, hogy neonácik szemezgessenek ebből a tragédiából, majd sajátítsák ki és torzítsák el az emlékét. Mindig lesznek olyanok, akik a saját színükre festve aktuálpolitikai célokra használják a múlt tragédiáit. A fő kérdés, hogy leszünk-e elegen, akik elmondjuk: nem engedünk az ostoba gyűlöletnek!”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. február 12. 21:51
a gyerekeknek vacak dolguk lesz a böriben!
Krupp Skya
2023. február 12. 17:17
"A fő kérdés, hogy leszünk-e elegen, akik elmondjuk: nem engedünk az ostoba gyűlöletnek!" Hülye embereket mindig lehet találni. Téged is megtaláltak.
csulak
2023. február 12. 15:27
Te vagy a neonaci Geri ! SOHA TOBBE BALOLDALT !
machet
2023. február 12. 15:16
Az antifával mi a helyzet, kicsi ovis gyerek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!