Nem felejtjük katonáink bátorságát és kitartását

2023. január 12. 09:32

Több tízezer magyar katona sebesült meg, halt meg, tűnt el vagy esett hadifogságba a doni tragédia során.

2023. január 12. 09:32
null
Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Facebook

„80 évvel ezelőtt több tízezer magyar katona sebesült meg, halt meg, tűnt el vagy esett hadifogságba a doni tragédia során.

A magyar honvédek alig rendelkeztek hatékony páncélelhárító eszközökkel, a szovjetekhez képest felszereltségük sokkal gyengébb volt.

Mi most azért dolgozunk, hogy egy olyan, a legmodernebb haditechnikával felszerelt hadsereget építsünk, mely erejével és képességeivel garantálni tudja hazánk és a magyar emberek biztonságát.

Nem felejtjük katonáink bátorságát és kitartását, emlékezzünk azokra a magyar honvédekre, akik a végsőkig küzdve életüket áldozták a Don-kanyar menti csatákban!”

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 13. 06:30
Nagybátyám is ott halt meg. Bakancslistám ,hogy 1szer elmenjek Osztrogoskba, meg Urivba, Rudkinóba. Isten nyugosztalja őket. Bude im laka zemlja. Pocivajsi U Miru Bozsjem.
Tommaso
2023. január 12. 23:34
Az eddigi összes vh-ban a rossz, a vesztes oldalon álltunk. Oda vezetett minket a NEMZETELLENES JOBBOLDALI politika. A rossz oldal(választás) jelenleg az orosz fél mellé állás. Hiszen a háború után leereszkedő Vasfüggöny 2.0 keleti oldala az nem a magyar nép érdeke. Sajnos, megint (hazaáruló) JOBBOLDALI vezetése van a hazának. És ők mindig rosszul döntenek. Aki nem hiszi, járjon utána ( a tényeknek).
ThuleanPerspective
2023. január 12. 18:14
Akkor jó lenne leszakadni a német ipar farkáról, mert szóban megint nagyon harciasak vagyunk a fritzekkel szemben (2 .vh idején se kedvelte Hitler a magyarokat és Horthy -t, versa ugyanez) mi üzentünk utoljára hadat a Szovjetunionak és utolsó csatlósként mi harcoltunk aztán a végsőkig velük és minket temetett maguk alá a Reich. Most is valami hasonló készül, szóban nagyon harciasak vagyunk, amúgy meg teljesen a németekkel vagyunk és tőlük függünk. Nagyon rossz ötlet a közös európai hadsereg is, nem kéne neki ujjongani.
brekker
2023. január 12. 14:00
Hagyjuk már a mellébeszélést! Kivitték őket kötelezően, mint ahogy most az ukránokat, meghalni. Nem hősök voltak, áldozatok. Valóban voltak hősök köztük, mint minden háborúban, csak azokról nem szólnak a politikusi beszédek, ahol seggfejek elhasználják a "hős" szót, hogy ne legyen tovább értelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!