Kívánatosnak tartják-e azt, hogy Oroszország a Szovjetunió örököse legyen?

2022. november 24. 10:47

Ezen logika alapján hazánk is az orosz érdekszféra része.

2022. november 24. 10:47
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Értelemszerűen a NATO, a Varsói Szerződéshez hasonlóan, hidegháborús szövetségi rendszer. Egymás ellen jöttek létre. Ha Oroszországot a Szovjetunió örökösének és világhatalmi törekvéseiben egyezőnek tartjuk, akkor tudjuk, hogy Oroszországnak a NATO ellenség. Ha azt gondoljuk, hogy a rendszerváltoztatás utáni Oroszország nem szükségszerűen a Szovjetunió örököse, akkor ez a kérdés már nem olyan egyértelmű. Először ebben a kérdésben kell az oroszbarát honfitársainknak dűlőre jutniuk: kívánatosnak tartják-e azt, hogy Oroszország a Szovjetunió örököse legyen?

Ha a válasz nem, akkor felmerül az a kérdés, hogy milyen alapon tartozik Kazahsztán, Ukrajna vagy Litvánia Oroszország érdekszférájába? Ha a válasz pedig igen, akkor vegyék tudomásul, hogy ezen logika alapján hazánk is az orosz érdekszféra része, amely az ő személyes szabadságuk, jólétük és életlehetőségeik szűkülésével fog járni.

A NATO és a Varsói Szerződés között volt egy olyan különbség, amit semmilyen új jobboldali posztmodernitás, erkölcsi relativizmus, tényellenes hisztéria nem tud eltagadni: a Varsói Szerződéshez a szovjet hadsereg inváziója miatt csatlakoztunk, a NATO-hoz pedig népszavazással.

Ha mi, magyarok elkezdjük kétségbe vonni azt, hogy a finneknek, az ukránoknak ugyanolyan joguk van eldönteni melyik katonai szövetséghez tartoznak, mint nekünk, akkor ezt tőlünk is el fogják vitatni.

Ne dőljenek be a Kremlnek. Legyenek szkeptikusak. Ne engedjék, hogy az érzelmeik vezéreljék, és gondolják végig, milyen jó, hogy már nincsenek itt a szovjet csapatok.”

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxyháború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában!

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

– vélekedik . Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxyháború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a adásában!

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2022. november 24. 16:18
Hulyegyerek.
kovsa
2022. november 24. 16:09
"Ha a válasz nem, akkor felmerül az a kérdés, hogy milyen alapon tartozik Kazahsztán, Ukrajna vagy Litvánia Oroszország érdekszférájába?" Két dolog. Miért tartozik Kanada, Mexikó, sőt egész Közép- és Dél-Amerika az USA érdekszférájába? Szerintük. Azért, mert egyik nagyhatalom sem szereti, ha tömegpusztító fegyvereket telepítenek a közvetlen határukra. Az érdekszféra nem jelenti, hogy meg akarják szállni, csak igyekeznek olyan vezetést hatalomra juttatni, amelyik tiszteletben tartja a katonai érdekeit. Nem ellenséges vele.
csulak
2022. november 24. 15:31
SOHA TOBBE BALOLDALT !
nyugatiszél
2022. november 24. 12:38
Mindenkinek joga van mindenféléhez, csak vannak következmények. Az ukránok döntésének következményeit viszont most részben mi is viseljük. Erről szól a vita, nem arról, hogy az ukránok ne csatlakozhatnának oda, ahová akarnak, hanem hogy kotelesek vagyunk-e ennek a számláját fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!