Jó pár éve történt, hogy egy meleg pár egyik tagja levágta és megette a másikat, annak kifejezett kívánságára

2022. október 10. 15:00

Mi a baj ezzel? Felnőtt emberek közös döntése. Mint a depressziósé, aki eutanáziát kér.

2022. október 10. 15:00
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Jó pár éve történt, hogy Németországban  egy alkalmi pár egyik tagja levágta és megette a másikat, annak kifejezett kívánságára. A kannibál hirdetésben kereste áldozatát, és voltak jelentkezők. A bíróság elsőre bajban volt, mert az esetre nem volt jogszabály, aztán persze lesittelte a nagyevőt.

De hát mi is a baj ezzel? Mindenkinek jó volt, felnőtt emberek közös döntése. Mint a depressziósé, aki eutanáziát kér, és azt teljesítik. A halál békebeli baráttá szelidül. Voltak olyan kultúrák, ahol a halálnak semmiféle kiemelkedő, minőségileg más lényege nem volt, mint a világ bármely más jelenségének. A halál az élet szerves része volt, semmi különös, gyakorta megkönnyebbülés, megszabadulás, sok esetben önként vállalt döntés eredménye, gyakorta megtiszteltetés. Ez utóbbiakat valóban nevezhetjük a halál kultúráinak.

Ezekben a kultúrákban a halál önmagában nem is volt büntetés. Ezért aztán virágzott a kínzás és a megalázó büntetés kultúrája is. Élve kizsigerelés, felnégyelés, olajbanfőzés, karóbahúzás, elevenen megnyúzás, kettéfűrészelés, élve eltemetés, stb. Ha ugyanis a halál olyan természetes, valamivel csak kell pótolni a kiesést.

A liberalizmus ebben is, mint majd minden másban, a legsötétebb barbárság felé mutat, csak ez még nem látszik kifejlett formájában. A progresszió folyamata - mint minden folyamat, ami eléri önmaga határait - saját ellentétébe vált. Pont, mint az abszolút mérnöki racionalizmus lett totális irracionalizmussá a koncentrációs táborok esetében.”

Kapcsolódó

Eutanáziát hajtottak végre egy lelki fájdalmaktól szenvedő 23 éves nőn Belgiumban

Hat évvel ezelőtt Shanti De Corte túlélt egy brüsszeli terrortámadást. Bővebben...

Nyitókép: Nicholas Orchard / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. október 10. 18:54
Én nem bánom, ha az ilyesmi elharapózik - a libsik köreiben.
tevevanegypupu
2022. október 10. 18:51
Hát ha kifejezett kivánsága ez volt..Miféle szerelem lehetett..el sem tudom képzelni.
Akitlosz
2022. október 10. 18:49
"olajban megfőzés" Az a méregkeverőknek járt, meg pénzt rontóknak. Nem is volt ám infláció! Ma is megérdemelné jó pár bankár is közgazdász. Aki inflációt csináló bankárok, politikusok és az őket kiszolgáló közgazdászok rabló bűnöző közellenségek.
Akitlosz
2022. október 10. 18:46
"Ezekben a kultúrákban a halál önmagában nem is volt büntetés. Ezért aztán virágzott a kínzás és a megalázó büntetés kultúrája is. Élve kizsigerelés, felnégyelés, olajban megfőzés, káróbahúzás, elevenen megnyúzás, kettéfűrészelés, élve eltemetés, stb. " S nem volt igazuk? A mai kultúra mennyivel fejlettebb, mennyivel hatékonyabb. Drakula közbiztonságot tudott teremteni. Nem akárhol, hanem Havasalföldön. Nem humánusan, nem igazságosan, de hatékonyan. Ami barbár, drága és veszélyes az a tényleges életfogytiglan. Sok pénzért életfogytig őrizni olyan embereket, akikről előre tudják, hogy soha semmiféleképpen nem akarják visszaengedni őket a társadalomba rossz ötlet. A 80-100 éves emberek még hű de veszélyesek a társadalomra mi? A halál önmagában tényleg nem büntetés. A halál az már a jutalom a karóba húzottnak, a keresztre feszítettnek. Egy halom bűncselekmény megelőzhető lenne, ha erőszakos, veszélyes embereket nem hagynának kint lófrálni házi őrizetben meg szabadságon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!