Klára asszony árnyékolt egyet, de minek

2022. szeptember 19. 11:12

Dobrev szintet lépett az árnyék-miniszterelnöki beszédével.

2022. szeptember 19. 11:12
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
PestiSrácok.hu

„Árnyékminiszterelnöki székfoglaló beszédet mondani árnyékkormány nélkül bizony több mint bűn, hiba. A magyar közjogi rendszert felesleges másolni ilyen ügyekben. A minta persze kézenfekvő; az országgyűlési választások során kialakult parlamenti többség először kormányalakítási megbízást ad a listavezetőnek, aki utána kiválasztja a minisztereit, de árnyékban ilyen nincs. Illetve lehetne, de ezzel elkéstek; ha a vesztes lista vezetője alakít a kormánnyal párhuzamosan árnyékkormányt, annak ugyan hagyománya nincs itthon, de láttunk már ilyet. De olyat még nem, hogy Gyurcsány Ferenc egyszemélyben megválasztja a feleségét, egyúttal megbízza egy árnyékkormány megalakításával. Ezek szerint így húzódik háttérbe Ferenc testvér: már nem az ország vezetését ambicionálja, hanem ő akar lenni a NÉP.

A kifogásokat persze el lehet ütni azzal, hogy tetszettek volna árnyékkormányt alakítani, elvégre bárki megteheti, nem jogdíjas know-how. De elég gyenge érv arra hivatkozni, hogy azért kellett Dobrevnek lépnie, mert Márki-Zay Péter nem élt a kínálkozó lehetőséggel, nem alakított ellenkormányt Hódmezővásárhelyen. Ha igazi, ha csak árnyék, egy kormány mögött kell, hogy legyen választói felhatalmazás. Legyen az többségi vagy kisebbségi.

De a kisebbség kisebbsége már kevés hozzá.

A semmiből jött árnyékkormányalakítást megint csak az ellenzéki térfélen zajló marakodás és túlélési verseny magyarázza. Aki először üt, az nyer, Dobrev Klára pedig nem is hallgatta el, hogy a többieknek csak egy választásuk van: beállnak mögé és támogatják. Hogy ezt a finnyás, Dobrev ellenében az előválasztás második fordulójában inkább egy látványosan összezavarodott prófétát támogató nagyvárosi ellenzéki szavazók hogyan emésztik meg, az legyen az ő dolguk.”

Kapcsolódó

Bajban az árnyékkormány: percenként lefagy a közvetítés, a DK-sok szerint a Fidesz zavarja az adást

Dobrev Klára reagált: az esemény várhatóan 12 órakor lesz látható az „árnyék-miniszterelnök” Facebook-oldalán. Bővebben...

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retyezáti remete
2022. szeptember 19. 16:02
Érdekes madám volna ez a Klári. Ha nem megy a bolt, nem a kurvákat cserélné, hanem a kirakat dizájnját. Bent persze ugyanazt kapod.:)))
tapir32
2022. szeptember 19. 14:51
Nem fognak beállni mögé. A DK egy kis, radikális szélsőbaloldali, anarchizmusra hajló tömörülésként fog a következő választáson megsemmisülni.
nyugalom
2022. szeptember 19. 14:31
Nem latom az ujjongast, gratulacióka! Lehet, ugy gondolták megalt a kiralynő, eljen dobreva?
youngboy
2022. szeptember 19. 14:15
Röhely. A véres kezű Apró rikácsoló zsírpacni unokája, meg ez a szánalmas primitív csapat. Ott állnak, mintha komolyan vennék ezt a hülye viccet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!