Klebelsberg szobra a Parlament épületében

2022. augusztus 30. 20:34

Valamennyi vendégem és munkatársam értette, mit is keres ott a szobor, és senki sem kérdezte meg, vajon kellett-e engedélyt kérnem a felállítására.

2022. augusztus 30. 20:34
null
L. Simon László
Facebook

„Klebelsberg szobra a Parlament épületében

Olvasom, hogy ma szobrot avattak a Parlamentben. Hét éve parlamenti államtitkárként az Országgyűlés épületének félemeletén volt a Dunára néző, elegáns irodám. Szép csendben, minden ceremónia nélkül cipeltük be a Házba Hunor Pető barátom Klebelsberg Kunót ábrázoló, súlyos mellszobrát. A bronz csillogása, s persze mindaz, amit Klebelsberg számunkra jelentett, minden mást elhomályosított a szobámban.

Valamennyi vendégem és munkatársam értette, mit is keres ott a szobor, és senki sem kérdezte meg, vajon kellett-e engedélyt kérnem a felállítására.

Államtitkári munkám befejezése után – sokak örömére – kikerült a szabadba egy akkor még csak félig kész parkba (lásd a szobrot a földkupaccal). Így is lehet – csatazaj és kardcsörtetés nélkül.”

Kapcsolódó tartalom:

Felavatták a Horthy-szobrot Dúró Dóra irodájában
Toroczkai László beszédében párhuzamot húzott a két világháború közötti időszak és a 2020-as évek között. Bővebben...

Nyitókép: L. Simon László Facebook-oldala 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2022. szeptember 01. 10:03
gróf Klebersberg Kuno miniszter, akiben a magyar közoktatási rendszer legnagyobb alakját látjuk, a mai kormányzati struktúrában helyettes államtitkár lenne, akinek senki sem tudná a nevét.
hakos
2022. augusztus 30. 22:01
Igen, Klebersberg is megérdemli, hogy szobra legyen a parlamentben, hisz jól végezte a dolgát Horthy vallás- és közoktatásügyi minisztereként.....
anegy_
2022. augusztus 30. 21:21
A Mi Hazánknak kell a reklám, a jó bornak nem kell cégér. Ez a különbség. Ez az új alakulat a 10 éven át szarban, haszonlesésben és kétszínűségben töltött éveit nehezen fogja lemosni magáról. A Horthy -korszak megítélése a történelmünk oktatásának még mindig "nagy bűne". Nagyobb tiszteletet is megérdemel, mint a Túró szobája. Akkor lenne hiteles részükről, ha kiharcolták volna a Kormányzót megillető helyen felállítani a szobrot.
írmag
2022. augusztus 30. 21:14
Dúró Dóra irodájában elhelyezett Horthy-szoborról esetleg van véleményed, vagy csak a magamutogatás lett fontos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!