Oroszország nem a hitleri Németország, hanem egy alapvetően hanyatló hatalom

2022. július 12. 22:37

Még a második világháború is lokális konfliktusként indult, aztán elégette a fél világot.

2022. július 12. 22:37
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Oroszorszag lakossaganak 81%-a orosz. Vannak elegedetlen kisebbsegek, teny, de a kaukazusiak kivetelel tobbnyire nem hatar mellett, sajat autonom teruletukon is kisebbsegben, es gazdasagilag beilleszkedve az orosz rendszerbe. A legnagyobb a 4% tatar, mindenfelol oroszokkal korbeveve.

Minden tiszteletem Lech Walesa-e, de egyreszt nem realis amit mond, masreszt kivaloan szolgalja Moszkva kommunikacios paneleit: »a Nyugat meg akar semmisiteni minket«. Nem bolcs mondatok, nem bolcs az sem, amit Litvania csinal.

Az elso de meg a masodik vilaghaboru is lokalis konfliktuskent indult, aztan elégette a fel vilagot. Oroszorszag nem a hitleri Nemetorszag, hanem egy alapvetoen hanyatlo hatalom, nem kell most megallitani, hogy holnap ne legyen erosebb. Moszkva gyengebb lesz ezzel az haboruval, sokkal gyengebb mint nelkule lett volna.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. július 13. 17:56
Igeeeeen. Az Orosz gazdadág úgy meggyengült a háború következtében, hogy az elmúlt harminc évben soha nem tudtak még ekkora gazdasági növekedést produkálni. Nagyon szeretném, ha az Eu-s tagországok olyan ütemben "gyengülnének" mint az orosz gazdaság. A sok nyugati baromarc összetenné kezét lábát. Meddig fogják tolni ezt a süketelést? Fogadok, ha a háború már hónapok óta végetért libsingerbaromék, még mindíg nem létező ukrán hadosztályokat tologatnak ide oda a terepasztalon. Ki is csinált ilyet, talán Adolf?
Nemtudommegállni
2022. július 13. 15:58
AA
luisbathhelena
2022. július 13. 14:21
Attis idéznék egy történelmi közmeegyezésnek tűnő mondatot, sajna nem tudom ki mondta először: Oroszország soha nem olyan erős mint hiszik. Oroszország soha nem olyan gyenge mint hiszik. A legtöbb nyugati melléfogás e kettőből adódik. Mert soha nem realistán, pragmatikusan, hanem érzelmi alapon, prekoncepciókkal közelednek hozzá. És legfőképp LUSTÁK ahhoz hogy tanuljanak, tájékozódjanak, TÖRTÉNELMET olvassanak, pedig a legtöbb országaban vannak orosz szakértők, intézetek stb. És mégis mindig melléfognak
toyoda
2022. július 13. 14:09
Walesa egy hülye elmebeteg! Faszt hergeli az oroszokat. Fordítva az hogy hangzana, a lengyeleket fel kell darabolni a lakosságot le kell redukálni? Usákig' örjöngnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!