Elvették tőlünk a tengerpartot, mondta Orbán

2022. május 14. 09:49

A miénk sosem volt és nem elvették, hanem elkerült.

2022. május 14. 09:49
null
Bauer Tamás
Facebook

„Hogyan ítéljük meg akkor az »elvették tőlünk« szófordulatot? Az első kérdés: kit fed a »tőlünk« szóban használt többes szám első személy, ki az alanya ennek a többes számnak? Az ezt kimondó személy a Budapest székhelyű jelenlegi magyar állam miniszterelnökeként csak a mai Magyarország lakosait sorolhatja ide. Ami a történelmi Magyarország nyersanyagkincseit illeti, azok nagyrészt Szlovákia szlovákok lakta, illetve a Kárpátokon inneni Románia románok lakta (jobbára dél-erdélyi) területein bányászhatók, tehát azok a szlovákokat illetve románokat illetik meg, így senki sem »vehette el tőlünk«, magyarországi magyaroktól és nem magyaroktól.

A történelmi Magyarország csipetnyi tengerpartját pedig többszáz kilométer választotta el a magyarok lakta területektől, azt a partszakaszt nem »elvették tőlünk«, hanem Horvátországnak a magyar államtól való elszakadása nyomán került el »tőlünk«, és lett, a trianoni békeszerződés nyomán a második világháború végéig az olasz Adria-part, majd a jugoszláv tengerpart, mára a horvát tengerpart része. 

A »miénk« sohasem volt.

Az »elvették tőlünk« szófordulat valamilyen, erőszakos cselekedet nyomán kialakult rendellenes, méltánytalan helyzetet érzékeltet, amely korrekcióra szorul. Ezért kifogásolja azt érthető módon az adott esetben Horvátország, más esetekben más szomszédos állam. Igazuk van. Ezek bajkeverő szófordulatok, amelyektől minden, közhatalmi tisztséget betöltő személynek tartózkodnia kellene.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2022. május 16. 23:09
Kiskörmös provokál, vagy ennyire ostoba elfogult féreg??? Úgy tudom, a nyolcvanas években egy szám, aminek az volt a refrénje, "Erdős Péter a kurva anyad!!!" Frissíteni kéne a szövegét...
Jámbortalan
2022. május 16. 13:51
"... nem elvették, elkerült ..." Aha. Beszédül Bauer bácsi Szabolcsban egy kocsmába. Elkezdi nézegetni a bennlévőket. Erre az egyik kancigány nem pofánvágja. Hanem pofánvágódik
Lobodi
2022. május 15. 23:41
Bauer...még egy vándorpatkány.
Dunhill67
2022. május 15. 19:32
nesze körmös,olvass...https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/05/magyarsagkutato-intezet-tortenelmi-teny-hazanknak-volt-tengeri-kikotoje?utm_source=nemzetisport.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_06_s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!