Harcosok ideje

2022. május 20. 06:05

A magyar példa ragadós lehet, ha Orbán Viktornak sikerült, máshol sincs minden elveszve.

2022. május 20. 06:05
null
Néző László
Magyar Nemzet

„A fenébe is, már megint mennyire elszigetelődött Magyarország, s különösen Orbán Viktor miniszterelnök! – ez jutott legelőször is eszembe, amikor beléptem a budapesti Bálnába a világ egyik legnagyobb politikai konferenciájára. Az amerikai és a magyar jobboldal színe-java, az európai konzervatívok kimagasló politikusai, a világ minden tájáról érkezett vendégek – nos, ha ez az elszigetelődés, akkor nincs is olyan nagy baj.

A CPAC (Conservative Political Action Conference – Konzervatív Politikai Akció Konferencia) majd fél évszázados történetében először tartja Európában, ezen belül is Magyarországon összejövetelét, és önmagában már ez a tény is azt jelzi: Magyarország, a magyar kormány nincs egyedül a világban, nincs egyedül Európában, és főleg nincs egyedül és barátok, szövetségesek nélkül az Egyesült Államokban sem.

Amerikát jelenleg ugyan a demokraták irányítják, a kicsit frekvenciamodulált Joe Biden elnökletével, és ez nem túl jó hír a számunkra, de különösen rossz hír Amerika polgárainak. Ám a konzervatív gondolat, a hazánk iránti rokonszenv, a magyar politikára való odafigyelés ettől nem lett kevesebb a tengeren túlon, még akkor sem, ha a szövetségi állam és a demokraták mögött felsejlő hatalmi körök külpolitikája nem nézi jó szemmel az itteni fejleményeket. Különösen nem, hogy Orbán Viktor újra, az eddigieknél is nagyobb felhatalmazással alakíthat kormányt.

Miért ez az ellenszenv? Nagyon egyszerű: évtizedekig, de különösen az utóbbi évtizedben úgy volt a nyugati politikai közösségben, hogy a konzervatívok és a demokraták, a baloldaliak és a jobboldaliak valójában majdnem mind ugyanazt a nótát fújták. Senki sem mert másképp gondolkodni, senki nem mert ellentmondani a globalizált médiá­ból áradó, az emberi természettel és a biológiai törvényekkel sokszor szembemenő, ránk erőltetett ideológiáknak.

És akkor jön egy kis ország, amelyiknek se tengere (mert elvették tőle), se olaja, se számottevő hadereje nincs, és azt mondja: nem. Mi másképp akarunk élni. Mer a világ közgazdászaival szembemenő unortodox gazdaságpolitikát csinálni, nemet mondani a bevándorlásra, ajtót mutatni a genderizmusnak, úgy ráijeszteni a woke-izmusra, hogy az szinte be sem meri tenni a lábát, és mindezt sikeresen, a magyar nép rendkívüli támogatását élvezve. Hogy a fenébe ne szúrná ez a szemét a saját őrült álmaiba belebolondult nyugati mainstream politikának, médiának. A magyar példa ugyanis ragadós lehet, ha Orbán Viktornak sikerült, máshol sincs minden elveszve.”

Borítókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. május 20. 09:54
Én jól emlékszem, már a korábbi Merkel utódlásra, és a többi európai ország és EP előző választásaira. Már akkor is nagy várakozások voltak, hogy Na, most fordul jobbra Európa, de biztos, és hurrá. És fordult. FÖL. Nincs sehol egy jobboldali kormány, EP, Bizottság, sem Európában se Amerikában. És teljesen más nép van, mint a magyar. Eltántoríthatatlanul ballibsi. És ez nem is változik. Hol van Kurtz? Amerikába bizniszel, kicsinálták. Pedig nem is jobbos. Meg már nem is politizál, mint mondta. Macron most kapta meg az újrázását, és hozzá uniós elnökséget is. Salvini? Ballibsi kormányban. Melóni? Kicsi, nem meghatározó. Lengyelek? Amerika bekapta. Cseheket, szlovákokat is. Szlovénia? Bukott a jobb. Ha az Unióban lerakom a sarkam, a cipőtalp felizzik a lesiklástól. Utolérjük Nyugatot? Hát hogyne, ha lassabban zuhanunk, és nem kap belénk a szél, ahogy jönnénk föl.
istvanpeter
2022. május 20. 09:52
Magyarország, Orbán Viktor vezetésével bemutatta, bemutatja a világnak, hogy a manipulált liberális formációkkal szemben, milyen is az igazi, valódi demokrácia, ahol tényleg a népakarat érvényesül. És mit ad Isten, az emberek nagy többsége örömmel elfogadta és töretlenül támogatja az elkötelezett demokratikus nemzeti politikát. A liberális félkommunista globalista gyarmatosítók számára éppen az jelenti a legfőbb veszélyt, hogy a jó példa nagyon ragdós is lehet, s ezért folytatnak féktelen propaganda és információs terrort, valamint más diverziókat Magyarország ellen.
magyar demokrata
2022. május 20. 08:55
Szia Laci! Tudod, még Nagykállóból ismerjük egymást. Az együttes fellépések, Ratkó Jóskával történő tartalmas beszélgetések, színjátszó fesztiválok. Csak így tovább! Sok türelmet kívánok Neked a liberálisok mocskolódásainak elviseléséhez, s jó egészséget kívánok az egész családodnak.
Pelso j.
2022. május 20. 08:52
máshol? Mi közöd ahhoz, mi van máshol? Egyébként, a remélt francia és szlovén szövetség bukott, a V4 immár semmi, a lengyelek meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!