Márki-Zay „kiegyezést” ajánlott Orbánnak, felajánlotta a szolgálatait neki

2022. április 10. 14:19

Igazán vaknak kell lennie annak, aki még most sem látja, hogy Márki-Zay Péter kicsoda.

2022. április 10. 14:19
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Igazán vaknak kell lennie annak, aki még most sem látja, hogy Márki-Zay Péter kicsoda, miután megsemmisítő veresége után adott első nagy interjújában az ellenzéknek támadt,  és kiegyezést ajánlott Orbánnak. Ami az ellenzék megosztására és szétverésére irányuló nyilatkozatát illeti, az megfelel annak, amit előre megjósoltunk. Márki-Zay az ellenzék hatalmas választási veresége után a legkisebb önkritikára sem hajlandó, mindenért mást hibáztat, és magával 100 százalékosan elégedett. Az ellenzéki támogatókat pedig saját pártjaik ellen uszítja. Ez eddig előre látható volt.

Arra azonban legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna, hogy Márki-Zay Péter az Orbántól elszenvedett csúfos veresége után arra tesz javaslatot Orbánnak, hogy konszolidálják a rendszert, s működjenek együtt. Márki-Zay felkínálta magát Orbánnak: »miért ne törődhetne végre az ország érdekével? És miért ne használna ebben engem is?« Márki-Zay Péter ezzel felajánlotta szolgálatait Orbánnak, egy olyan mérsékelt ellenzéki szerepben, amelyben tudomásul veszi Orbán leválthatatlanságát, a rendszer működését, de együttműködik vele »az ország javára«.”

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 11. 14:39
Akárhogy nézem, a nettó O1G 34,5%-ot ért múlt héten. Erre most jön egy újabb megfejtő, aki azt mondja, hogy Orbánnal nincs alku, mert aki felveti, az áruló. De sebaj, 4 év múlva lehet elmélkedni azon, hogy a 29% listán nem is rossz és legalább a belvárosi körzeteket sikerült megnyerni és Orbán már öregszik és talán az utolsó ciklusára készül.
ujujuj
2022. április 11. 11:56
Az megvan, hogy márki ellenállást hirdetett a múlt héten? Az a kiegyezés egy formája? És ha így van, a konstruktív ellenzékiség egyébként nem ellenzékiség, de az árokásásért a fidesz a felelős? Ugye így kell értelmezni?
konfucius
2022. április 11. 11:49
Lacikám, egyre jobban úgy érzem, te miniszterelnök akarsz lenni! Költözz haza, onnan kintről nem fog menni!
Ergit
2022. április 11. 11:35
Talán elsőkörben bocsánatot kellene kérnie Orbán Viktortól, főleg a büszke-pedofilozásért!! Másrészt, megvárni a választ. Harmadrészt, ha pozitív is a válasz, miből gondolja MZP, hogy ő tudja a megfelelő és erkölcsös utat, amikor MZP saját bevallása szerint, lepaktálna még az ördöggel is célja eléréseben, valamint államfőként az elveit adná fel, mint egy elvtelen alak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!