Kollektíven oroszokat büntetni „bolsi” módi

2022. március 17. 08:09

Sváb kitelepítettek leszármazottjaként pontosan tudom – ha szerencsére mindössze családi anekdotákból is –, hogy mit jelent kollektíven bűnösnek lenni.

2022. március 17. 08:09
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok.hu

„Sváb kitelepítettek leszármazottjaként pontosan tudom – ha szerencsére mindössze családi anekdotákból is –, hogy mit jelent kollektíven bűnösnek lenni. Micsoda ocsmány, undorító, dühítő, végletesen igazságtalan érzés, hogy olyasvalamiért vonnak felelősségre, azért tesznek tönkre, lehetetlenítenek el, mert valakivel egy nyelvet beszélsz. Egy a nemzettségetek és ennyi. Németül beszélsz? Van egy kis vagyonod, amit elvehetünk? Rendben, te először is náci vagy, nem sváb. És minekutána a nácikkal bármit meg lehet tenni, hopp, erkölcsi skrupulus sem maradt abban a kérdésben, hogy mi lesz veled és az életeddel.

Elvesszük mindenedet, felpakolunk egy vagonra, aztán kész. Több évszázad izzasztó munkájával felépített egzisztencia? Kit érdekel? Itt se felejtsük el megemlíteni, hogy az a belügyminiszter, aki aláírta a svábság kollektív kitelepítését, tönkretételét, százezrek megnyomorítását, az Nagy Imre volt.

Kollektíven büntetni aljas politikai eszközként szoktak nagyhatalmak és különösen frusztrált pedagógusok. Mondhatnám egészen leegyszerűsítve, hogy ilyet kultúrember nem tesz, de ezzel csak távolabb kerülnénk a probléma megoldásától. Kollektíven büntetni valóban 20. századi tett. A hadd szóljon, hadd üssük, hadd fájjon megoldások alapja. És mit látunk? Hogy 2022-ben Európában ma a progresszió tetejének számít mindez. Hát mégis hogy képzelik ezek a modern bolsik, hogy van képük hozzá, hogyan vehetik a bátorságot – és hogyan tehetik meg, ahelyett, hogy pofán vágnák őket –, hogy tetszőleges személyektől, csak azért, mert oroszok, vagyontárgyakat vegyenek el? Miként lehetséges, hogy azt mondják ezek a senkik, hogy azért, mert oroszul beszélsz, orosz az állampolgárságod, megtilthatják, hogy azt tegyél a pénzeddel, amit akarsz, azt adj el, amit akarsz? Államosítanak egy futballklubot, megtiltják a kifizetéseket, mert orosz a tulajdonosa?”

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. március 18. 05:38
Ha vége lesz a háborúnak.Kollektiven vagy egyenként fognak nyalni. Vagy rábaszni.
annamanna
2022. március 18. 05:11
"Itt se felejtsük el megemlíteni, hogy az a belügyminiszter, aki aláírta a svábság kollektív kitelepítését, tönkretételét, százezrek megnyomorítását, az Nagy Imre volt." NEM NAGY IMRE VOLT HANEM ID. ANTALL JÓZSEF!! "1945-ben a Népgondozó Hivatal vezetője lett, melynek feladata a magyarországi németek kitelepítése volt. Álláspontját erről így fogalmazta meg a kitelepítési rendelet vitájában: "Nemzetpolitikai szempontból nem kétséges, hogy Magyarországnak érdeke, minél nagyobb számban hagyják el a németek az országot. Soha nem lesz ilyen alkalom, hogy megszabaduljunk a németektől. Ma még egy csomó igényjogosultnak nem tudtunk földet adni." https://hu.wikipedia.org/wiki/Antall_J%C3%B3zsef_(politikus,_1896%E2%80%931974)
Ildikó99
2022. március 17. 20:39
Kristófnak üzenem egy műsorvezető nem lehet alul öltözött! A térdén akkora lyukas a farmerja hogy undorító nekem a vendégek jobban öltözöttek ilyent nem láttam Európában sem
Box Hill
2022. március 17. 19:42
"Kollektíven oroszokat büntetni „bolsi” módi" Vagy demokrata: az Amerikában élő japánok koncentrációs táborba zárása, az Angliában élő németek konventrációs táborba zárása, az Ausztráliában élő olaszok és németek koncentrációs táborba zárása, a Dél-Afrikában élő búrok koncentrációs táborba zárása, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!