Ki is dobom a történelemkönyveimet, amelyeket a kiművelt Dezső, Stumpf, és Oszkó aligha ajánlana olvasásra

2022. március 03. 09:00

Megvilágosodtam. Rájöttem, hogy mégiscsak jogos volt Dezső András, Stumpf András és Oszkó Péter nyilvános kampánya a Facebookon.

2022. március 03. 09:00
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Megvilágosodtam. Rájöttem, hogy mégiscsak jogos volt Dezső András, Stumpf András és Oszkó Péter nyilvános kampánya a facebookon annak tárgyában, hogy mindig az agresszor az egyetlen felelős, ezért egyéb magyarázat egy háborúra nem létezik, aki pedig ezt tagadja, az relativizálja a bűntettet, sőt: a pszichopata gyilkost védelmezi. Bevallom, sajnos nem olvasok eleget, és olyankor sem a megfelelő irodalmat, amit Dezső András nagyon pontosan meg is állapított, megvillantva, hogy nem akármilyen oknyomozó, így eshetett meg, hogy nem értesültem az elmúlt párszáz év rendszerkritikus diskurzusának ennyire gyors leselejtezéséről.

Sajnálom, tévedtem. Ki is dobom a történelemkönyveimet, amelyeket a kiművelt Dezső, Stumpf, és Oszkó aligha ajánlana olvasásra, legfeljebb rossz példa gyanánt, hisz azokban az szerepel, hogy a nemzetiszocialista Németország megerősödéséhez meg a második világháborúhoz Chamberlain és Daladier gyengesége, gyávasága, korlátolt gondolkodása és végzetes mértékű pacifizmusa kellett. Nem is tudtam, hogy ezek a könyvek mind az agresszor Hitlert mentegetik, szerzőiket ugyanis megvezette a náci propaganda.

Köszönöm a kiváló Dezső Andrásnak, hogy ezt is kioknyomozta – köszönöm továbbá a revelációt hűséges fegyverhordozóinak, az egykori nersevik Stumpf Andrásnak meg a volt szocialista miniszternek, Oszkó Péternek, aki ma már a nemzeti együttműködés rendszerében építgeti az illiberális Magyarországot. Belátom, hogy akivel szemben ennyire széles koalíció vonul fel, annak jobb elgondolkodnia a hülyeségein, és belátnia, hogy a világ megszakértése mégiscsak egy szakma, amihez szaktudás kell. Mentségemre szolgáljon, hogy eszembe nem jutott mentegetni az agresszort, csak ideológiailag nem vagyok eléggé képzett, az elvtársak bizonyára jobban tudják. Listát kérek a jóváhagyott szakirodalomról, elmaradásomat pótolni igyekszem.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. március 03. 19:07
Csigazabáló. Egész eddigi életed arról szólt ,hogy behuggyoztál,beszahartál,és bömböltél ,mint a Szabad Európa. Pont olyan vagy ,mint ezek,ezek ,meg pont ,mint te. 1 foschch az egész.
Syr Wullam
2022. március 03. 18:40
Merényi könyvét a cattarói matrózfelkelésről ki ne dobd! :-)))
Dénia
2022. március 03. 18:07
Utánozzák a leépült nyugatot, és újra kommunisták.
Akitlosz
2022. március 03. 16:42
Jó ötlet. Így több helye lesz a polcon és a lakásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!