Don-kanyar 2

2022. február 22. 12:45

Én nem szeretném, ha a jelenlegi miniszterelnök-jelölt kiküldené a hadseregünket a Don mellé.

2022. február 22. 12:45
null
Sneider Tamás
Facebook

„Pár héttel ezelőtt írtam, hogy jó lenne tudni, mi a baloldal elképzelése az orosz-ukrán helyzetről, mert lassan háború lesz. A baloldali emberek szokás szerint elkezdtek mocskolni, mert ilyet mertem felvetni a választások előtt jó ötven nappal.

Azóta két dolgot tudtunk meg: miután a minszki megállapodást nem tartotta be Ukrajna, Oroszország elismerte a két orosz köztársaságot, és már be is vonultak a csapataik megvédeni a szakadárokat az ukrán haderővel szemben. Ebben a pillanatban, mikor e sorokat írom még nincs háború, de egy paraszthajszál választ el tőle. A másik, amit megtudtunk a Partizán adásából, hogy Márki-Zay Péter – a NATO esetleges felkérésére – a magyar hadsereget nyolcvan év után újból kiküldené a Don-kanyarba az oroszok ellen.

Egy lehetséges háború előtt pár nappal – vagy talán mindössze pár órával – és a választás előtt negyven nappal fontos tudni ezeket a dolgokat.

Én személy szerint nem szeretném, ha a jelenlegi miniszterelnökjelölt kiküldené a hadseregünket a Don mellé, mert biztosra veszem, hogy még addig sem tudnának kitartani az orosz haditechnikával szemben, mint nagyapámék tették ezt nyolcvan évvel ezelőtt.

Azt pedig végképp nem szeretném, ha a fiaimat is besoroznák egy ilyen »kaland« miatt. Nagyon kíváncsi vagyok mi erről a magyarok véleménye. Mindössze annyit kérek, hogy a téma komolyságához illően tisztelettel ütközzenek a vélemények.”

Nyitókép: Wolfgang Schwan / Anadolu Agency / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. február 22. 15:13
.
balbako_
2022. február 22. 15:00
Miért mennénk oda? Ukrajna nem NATO tag így ilyen irányú kötelezettségünk nincs. Magyarországnak meg esze ágában sincs hadat üzenni Oroszországnak. Ennyi.
Vakfolt
2022. február 22. 14:53
"Én személy szerint nem szeretném, ha a jelenlegi miniszterelnökjelölt kiküldené a hadseregünket a Don mellé, mert biztosra veszem, hogy még addig sem tudnának kitartani az orosz haditechnikával szemben, mint nagyapámék tették ezt nyolcvan évvel ezelőtt." Kitartani talán ki tudnánk, csak az a kérdés, hogy minek? Kiért?
Gyzoltan
2022. február 22. 14:22
"Én nem szeretném, ha a jelenlegi miniszterelnök-jelölt kiküldené a hadseregünket a Don mellé." Többszörösen elhibázott a felvetés! Alapvetően már csak azért is, mert nem egy kitárgyalt, kiérlelt ítéletű világháborúra utal! -eleve nem is lehet kiérlelt ítéletű, hiszen az alapkonfliktusnak tekinthető "Nagy-háború", az I. Világháború sem kitárgyalt, a közismeretben a győztesek hamis, hazug verziója az uralkodó... Ennek fényében önmagában tisztességtelen a felvetés, azon túl azért is, mert szó sincs, még NATO részről sem, a háborús részvételről... Így el is érkeztünk a személyes tisztességed, és hitelességed hiányához.., amiről a Jobbik tisztségviselőjeként tanúbizonyságot tettél, hogy nem rendelkezel vele, tisztségedben kisstílű, teszem-toszom alkalmatlanságnak bizonyultál... Ezt várhatóan még sokszor megkapod, mert te is felelőse, résztvevője voltál a Jobbik szétverésének, pálfordulásának... Erről értekezz, és szégyenkezz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!