A fürdővízzel együtt a gyereket

2022. február 04. 19:56

Marx bíboros celebrálja a következő müncheni queermisét, emellett szorgalmazza a cölibátus eltörlését.

2022. február 04. 19:56
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Bámulatos, micsoda véletlen egybeesések vannak: megjelenik egy közel 2000 oldalas vélemény a müncheni egyházmegyében 1945 óta elkövetett szexuális visszaélések kezeléséről, benne többek között azzal a nyomatékos megjegyzéssel, hogy számos vizsgált esetben nagyon világos jelei vannak a homoszexuálisok közötti, messzire nyúló »szoros hálózatoknak«, amelyek szintén »fontos tényezői« az eltussolásnak – ezt az észrevételt azonban pont elnyomja a német köztévé mostanra időzített hatásvadász »projektje«, amely kedves, barátságos comingoutoló katolikusok bemutatásával sulykolja: konzervatív katolikus rossz, szivárványos katolikus jó.

A 94 éves, beszélni már alig tudó XVI. Benedek emeritus pápa egy csapásra kikiáltatik bűnbaknak és utolsó hazugnak, miután munkatársai a nevében (de borzasztóan nem az ő stílusában) írt 82 oldalas állásfoglalás egy pontján tévesen azt állították, nem vett részt egy 42 évvel ezelőtti (nem sokat bizonyító) ülésen. Amely ülésen való tényleges részvétele egyébként eddig is ismert volt, tekintve, hogy már 2020-ban beszámolt róla Peter Seewald a Benedekkel folytatott beszélgetésein alapuló (és az emeritus pápa által jóváhagyott) életrajzban, annak is 938. oldalán. Nem egy nagy leleplezés tehát, de legalább a közönség minden tájékozatlan tagja elkönyvelheti: lám, a konzervatív teológus tagad, ennyit róla (hogy milyen reformokat vezetett be később a Vatikánban a felderítés érdekében, az nem illene bele ebbe a klassz ellenségképbe, úgyhogy arról inkább nem is esik szó).

Ellenben a müncheni egyházmegye jelenlegi feje, Marx bíboros – miután az egyházmegyéjéről szóló és őt is felelősnek találó tanulmány bemutatásáról elegánsan távol maradt – már ki is jelentette: ő celebrálja a következő müncheni queermisét, emellett szorgalmazza a cölibátus eltörlését. Közben pedig sürgeti, hogy az agg Ratzinger álljon elő és adjon átfogó magyarázatot.”

Fotó: SVEN HOPPE / dpa-Pool / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. február 09. 12:15
Az USA-ban a John Jay Report szerint a vizsgált 5 évtized alatt 1000 papból 1-nél (de ha a közben meghaltakkal is számolunk, akkor talán 4-nél) történt olyan súlyos pedofil bűncselekmény, ami miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélték az elkövetőt. Nos, ennél természetesen sokszorta magasabb arányok jönnének ki, ha azokkal az esetekkel is számolnánk, amikor nem bizonyult igaznak a vád, hanem rágalomnak, vagy amikor valamilyen apróságot fújtak föl valakik, de a bíróság nem találta olyan súlyúnak a cselekményt, hogy amiatt szabadságvesztésre ítélt volna egy-egy megvádolt papot. Ha az "1000-ből 1-4" arányt vetítenénk ki Magyarországra, akkor (arányosan figyelembe véve az amerikai és magyar katolikusok számát és a papokkal való ellátottságát) azt lehet mondani, hogy Magyarországon jelenleg talán úgy 10-20 olyan pap lehet életben, akit ilyesmi miatt le lehetne csukni, ha kiderülne róluk az általuk elkövetett bűncselekmény. Ezzel szemben minimum több ezer olyan homoszexuális élhet ma Magyarországon, akit nem csuktak le pedofil bűncselekménye miatt, pedig megérdemelné - ez világlik ki olyan adatokból, amelyek a homoszexuálisok nemi életére vonatkozó felmérések eredményei (ha ezeket arányosítva Magyarországra vetítjük). És persze több ezer olyan heteroszexuális is élhet köztünk - aki nem pap, hanem például tanár, edző, színházi vagy filmrendező -, hiszen már szivárognak azért a hírek, információk botrányos szexuális visszaélési esetek sokaságáról külföldről és hazulról is. És úgy látszik az eddigi (tudományos, szociológiai) adatokból, hogy az említett szakmák körében a szexuális visszaélések aránya jóval magasabb lehet, mint a katolikus papok között. De mi - a ballib média és hű közönsége - mi csak koncentráljunk a "pedofil papokra"! "De nem mindegy, mennyi? Hiszen egy is túl sok!" Természetesen ez így van. Azért "nem mindegy, mennyi", mert ha a katolikus papok között ez a bűn valójában elég ritka, mégis azt a benyomást keltik, mintha gyakori lenne, akkor ezzel rágalmazzák a katolikus egyházat és így közvetve a híveit is, a tanítását is. Ez is a cél.
balbako_
2022. február 06. 07:03
Egyre több olyan pap tűnik fel a világon, akik saját vallásuk előírásai ellen dolgoznak. Más vallásokban ilyesmi nincs, vagy nem ilyen tömegben.
Megtalálta
2022. február 04. 21:54
Marx Bíboros...
Carsac
2022. február 04. 21:20
Napalm pozitív - mondaná egy barátom. Részemről csak azon sajnálkozom, hogy sok pajeszos patkány fáradozik megint az antiszemitizmus felhorgadásán, ami megint ártatlan zsidókat sújtana, miközben a pajeszos patkányok megússzák. A történelem megismétli önmagát. Nem lehetne, ezeket a patkányokat vízbe fojtani, mondjuk a normális zsidók megkímélése érdekében? Mert a zsidóság sokat tett a gojok civilizációjáért. És sajnos, még többet ártott neki. Köszönhetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!