Mindenképpen én leszek a hibás

2022. január 03. 08:33

Cigányozni nem mernek telibe, zsidózni nem is akarnak valószínűleg.

2022. január 03. 08:33
null
Kovács Gergely
Válasz Online

„Ha bejutnak és önökkel lenne meg csak a többség, kormányra azért menne az ellenzékkel?

Hogy aztán mindent támogatnunk kelljen? Nem. Ettől függetlenül számíthatnának ránk külsősként. Akármilyen figurák is vannak ott, akármilyen rosszul kezelték az elmúlt hónapokat, még így is örülnék, ha meg tudnák verni a Fideszt. Annál rosszabbul ugyanis aligha lehet kormányozni, ahogy Orbán teszi.

Hogyhogy? Biztonság van, a recesszióból is kilábalt a gazdaság, pénzt is szórnak épp.

Meg vannak közpénzek magánzsebekben, van alapítványokba szervezett közvagyon. Amit a szocik huszonöt évig próbáltak ellopni, mondjuk a csillebérci úttörőtábort, azt a Fidesz egy tollvonással ellopta most. Felfoghatatlan.

Kimutatások szerint viszont régiósan nem is nálunk a legnagyobb a lopás.

Rengeteg nem látszik. Ami igen, ott meg tényleg észveszejtő arányok vannak. Ahol lakom, mi, lakók voltunk kénytelenek összedobni az utat. Száz méter volt hárommillió. Ezeknek, ha közbeszerzéssel csinálják, ugyanennyi út százmillió. De még csak nem is a mérték a fő gond, hanem ami következik belőle, ha újabb Fidesz-győzelmet hoz ez az év. Akkor ezt a pártot soha nem lehet már leváltani. Ezért kell most. Ezért örülnék az ellenzék győzelmének, akármilyen is. Bár nem látszik most, mit hoznának ők, van itt még valami, ami legalább annyira fontos egy ország életében, mint a közpénzek útja és a Fidesz lement már a legaljára abban is.

Mi lenne az?

A hangulat. A kormány politikája régóta nem szól másról, mint hogy éppen kit kell utálni. Annyira kipipáltak már minden utálható csoportot, hogy a bankokon, az EU-n, a bevándorlókon, a hajléktalanokon, a melegeken át eljutottunk az óvodások nemváltó műtétjéig. Ami ugye: nincs.

De lehet, hogy van, aki akarja, hogy legyen!

Lehet, hogy van három ilyen ember egy tízmilliós országban, hogyne, eddig mindenesetre még ők sem jelentkeztek.

Végül is jó, ha nemlétező csoportokra kell haragudni. Nem lesz atrocitás, ha nincs kit megütni.

Persze, cigányozni nem mernek telibe, zsidózni nem is akarnak valószínűleg. Ez jó. A hisztériakeltés viszont így is káros. Azok, akik most rettegnek a nemváltó műtétektől, a hazára fenekedő veszélyforrásként tekintenek azokra, akik nem hajlandók ilyen ökörségektől ijedezni. Olyan emberek utálják egymást, akik egyébként együtt élnek. Együtt állnak sorban a boltban, egymás mögött ücsörögnek a dugóban. Amikor először csináltuk a bevándorlós plakátkampányunkat, 2015-ben, emlékszem, a bevándorlóellenesek az ország felét tették ki. Ma ez úgy 90 százalék. Istennek hála nincsenek itt bevándorlók sem, így nem tudják bántani őket a tőlük rettegő falvakban. Valójában teljesen mindegy, mit gondol a magyar a bevándorlásról, merthogy ide nem jönnek. Hogy mit gondol a német, a svéd – az számít.”

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2022. január 05. 16:37
Eljutottunk oda, hogy a vicc part vezetoje halal komolyan veszi sajat magat. Maradnia kene a kaptafanal es poenkodni. Ahhoz talan ert, mert amugy a vilaglatasa es valosagerzeke ultra gaz.
Esthajnal
2022. január 05. 00:53
Hát ha a 2 farkú kutyapárt bejut a parlamentbe, akkor Magyarország meg is érdemli a sorsát. Az nagyon sok, ha van 5 százalék valóban hatökör, aki egy ilyen pártra szavaz.
Dezsőke2022
2022. január 04. 12:21
NAGYÍTÓ ALATT A NÁRCIZMUS Miért is tartja mozgásban az ellenzéki szövetség ezt az embert? MIT AKARNAK MÁRKITÓL? Milyen tünetekre érdemes figyelni, mikor kezdjünk el gyanakodni, ha a környezetünkben vagy a családban hasonló típusú emberrel vagyunk kapcsolatban? A tünetek egyik csoportjában a nárcisztikus ember – akiknek kétharmada férfi – nagyszerűnek, kivételesnek és jóságosnak fantáziálja és mutatja magát. Jellemzője, hogy sikerre, kimagasló karrier elérésére törekszik, próbál vonzó, megnyerő lenni, de valójában nem nagy hódító, mert legbelül picinyke az önbecsülése, az önmagáról alkotott énképe. A teátrális, nagyszerű „előadásából” bármi kizökkentheti, ami számára nem elfogadható, nem illik a tökéletesnek vélt megítélésébe, így ilyenkor dekompenzálódik. Ugyancsak ismérv lehet, hogy többnek, jobbnak, kiváltságosnak érzik magukat másoknál, így szeretnek olyan kiemelt helyzetben, szerepben tetszelegni, ami a többség számára nem adatott meg. Bármennyire együttérzőnek mutatkoznak, alkalmatlanok empátiát érezni mások iránt, így hajlamosak is a környezetükben lévőket szinte mosolyogva vagy elbűvölően kihasználni, kizsákmányolni, s a legváratlanabb pillanatban cserbenhagyni. Játszanak és játszmáznak, ami szinte alapvető az életükben. Nárcizmus jellemzők: önző, arrogáns, manipulatív, senkit nem szeret magán kívül, felsőbbrendűségi messiás-tudata van, ha büszkesége sérül, nehezen viseli el, mindent, mindenkit uralma alá von, az irányítást magához vonzza veszélyes mértékű manipulációs hajlam, kompromisszumokat kerüli, együttműködésre nem alkalmas. A nárcizmus beképzeltség, hiúság, önhittség vagy egyszerűen az önzés személyiségvonása. senkivel nem képesek valódi bizalmi viszonyt kialakítani, nem tudnak hinni és megbízni senkibenvívódó személyiségű zavaros emberek belső lelkivilágát, lényét szélsőséges énközpontúság, nagyzolás, önmaguk dicsőítésének kivívása, kirázza a hideg őket, ha függőségi viszonyba kerülnek valakivel, vagy el kell köteleződniük. Fel kell nézni rájuk, mert ők jobbak, sikeresebbek, különlegesebbek, mint másA nárcisztikusok többsége alapvetően titkolja azt, ami az önimádatát fenntartja, igazából pedig irigyek, féltékenyek, senkit nem helyeznek maguk elé, mert náluk senki nem lehet jobb, rátermettebb egy feladatra, az emberekkel való helyes bánásmód megtalálására
Guess
2022. január 03. 15:21
Ez a kis jelentéktelen nagyon tudja hogy kell kormányozni .DDD Ugy érzem szavaznom kell - hogy ezúttal se kerüljenek kormányra . Ha az ellenzék a programmal torodne többre jutna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!