Német küldetéstudat 2.

2022. január 07. 17:54

Az elmebaj terjesztésének küldetéstudata hatja át az új német vezetést.

2022. január 07. 17:54
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Ez volt tehát a Schwarzwaldklinik tiszta, rendezett, kiszámítható és gazdag világa, omló muskátlikkal, brummogó Mercikkel és Bömbikkel, elegáns klinikákkal, gazdag dokikkal, akik mind nőket akartak elcsábítani, nőkkel, akik mind férfiakat akartak maguknak, ráadásul – ó, borzalom! – mindenki beszélt németül. Ez a világ többé-kevésbé fennállt a 2010-es évek elejéig, közepéig. Aztán történt valami.

Hadd ne részletezzem, úgyis tudják. A lényeg, hogy a történtek nyomán odalett a rend is, a tisztaság is, a kiszámíthatóság is, a munka öröme és tisztelete is, vagyis minden, ami még a német lélekből megmaradt. Ám mivel a német lélekből addigra tökéletesen kiölték mind a birodalmi, mind a küldetéstudatot, így már képtelenek arra, hogy egyáltalán észrevegyék, mi is történik velük valójában.

És ennek az állapotnak manifesztációja az új német kormány. Amelynek alkancellárja, bizonyos Habeck úr pár évvel ezelőtt már papírra vetette credóját, legalábbis annak legfontosabb, legfigyelemreméltóbb részét, amely így szól: Mindig hányingert kaptam, amikor a hazaszeretet szót hallottam. Soha nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy Németország, és ma sem tudok. Azért lássuk be, ez a lehető legtökéletesebb összefoglalása annak a teljesen felesleges nemzedéknek, amely a Vörös Hadsereg Frakciót is megalapította. Ők és a mai »német« alkancellár elvtársak – ami a németséghez, a világhoz és a Nyugathoz mint rendszerhez való hozzáállást illeti, mindenképpen. (Andrea Klump valószínűleg már szabadlábon van. Kicsit sem csodálkoznék, ha Habeck alkancellár felvenné magához titkárságvezetőnek vagy stratégiai tanácsadónak.)

Mi, rendszerváltók még Konrad Adenauer, Ludwig Erhard, Willy Brandt, Helmut Schmidt és Helmut Kohl, továbbá Charles de Gaulle, Georges Pompidou, Valéry Giscard d’Estaing, Jacques Chirac és egye fene, Francois Mitterrand Európájához akartunk csatlakozni. Alain Delon és Belmondo Európájához – így jobban stimmel?

És most megérkezett Olaf Scholz meg a Habeck. S velük, ahogy odalett végképp a rend, a tisztaság, a kiszámíthatóság, s lassan de biztosan a hihetetlen jólétet is kikezdi már az elmúlt nagyjából egy évtized elmebaja, nos, Olaf és Robert visszahozta a német küldetéstudatot is. Na, nem azt a birodalmit, nem azt a drang nach osten-félét, ugyan dehogy! Most az elmebaj terjesztésének küldetéstudata hatja át az új német vezetést.”

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. január 11. 14:23
Világháborúk sorrendben, német szemszögből: 1. - Mi vagyunk a legerősebbek, mindenki más gyenge, pusztuljon aki gyenge! 2. - Mi vagyunk a kiválasztott tökéletes nép, mindenki más silány, pusztuljon, aki silány! 3. ? - Mi vagyunk a legjobbemberek, mindenki más rossz ember, (pusztuljon, aki rossz! ?)
Gèbi
2022. január 09. 22:47
"lassan de biztosan a hihetetlen jólétet is kikezdi már az elmúlt nagyjából egy évtized elmebaja" Ebben a mondatban van a lényeg. Amint elérkezik a ma még viszonylagos (nézőpont kérdése) jólét vége, eljő az ébredés és vele a kijózanodás korszaka. Hogy ez miben fog majd testet ölteni, háááát.........mindenkinek a képzeletére bízom.
confitür
2022. január 09. 09:13
Németország valóban a megsemmisülés útjára lépett.
CharlieBrown
2022. január 08. 07:58
Bayer nagyot téved - valószínűbb, hogy utasításra csúsztat. A rothadás már a '90-es években elkezdődött, csak akkor még a Népszabiba irogató lelkes libsi volt és tapsikolt. Aki gondolkodott, nemmel szavazott a hazánkat lerabolni készülő EU-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!