Semmi gusztusom védeni Bangónét

2022. január 24. 17:32

Felróják neki azt is, hogy egy régebbi nyilatkozatában „lepatkányozta” a Fidesz-szavazókat.

2022. január 24. 17:32
null
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Semmi gusztusom védeni Bangónét. Nem is róla írok. Felróják neki a diplomahazugságon túl azt is, hogy egy régebbi nyilatkozatában »lepatkányozta« a Fidesz szavazókat. Akkor sem, ma sem értek egyet vele. Sőt! Értelmetlen, embertelen, gusztustalanságnak tartom.

De álljunk meg egy »polgári szóra«!

Emlékeztetek egy régebbi vitára Wass Albert behozatalára az általános iskolai magyar irodalom oktatásába. »A patkányok honfoglalása« című műve (1944), amely ugyan meseként jelenik meg, de egyértelműen antiszemita írás, ami nem véletlenül – elsőként – antiszemita lapokban jelent meg. Benne egyértelműen a zsidóságot a patkányokkal azonosítja. Ők az ellenség, akik kártékonyak és a magyarokra törnek.

Ennek ellenére Wass Albertet ez a kurzus piedesztálra emelte, neki szobrokat állított. Tereket, utcákat neveztek el róla, míg végül bekerült a Nemzeti Alap Tantervbe is. És vele a patkányok… De erről ugyanaz a véleményem, mint Bangóné »patkányozásáról«.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timeslot
2022. január 26. 06:59
Merész párhuzam elvtárs Wass Albertet, Bangónéval összehasonlítani.
lugyu
2022. január 25. 18:27
Juszt pont olyan értelmes, mint a Bangóné!
Rácz Gabriella
2022. január 25. 15:35
De most hogy kerül a csizma az asztalra?
Jack Reynor
2022. január 25. 11:57
"Emlékeztetek egy régebbi vitára Wass Albert behozatalára az általános iskolai magyar irodalom oktatásába. A patkányok honfoglalása című műve (1944), amely ugyan meseként jelenik meg, de egyértelműen antiszemita írás, ami nem véletlenül – elsőként – antiszemita lapokban jelent meg." Akkor nézzük a tényeket. A patkányok honfoglalása az Ellenzék című kolozsvári újságban jelent meg 1930-as években: https://mek.oszk.hu/16500/16587/16587.pdf A patkányok a kommunisták allegóriájaként jelennek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!