Német küldetéstudat

2022. január 06. 16:00

1975 tavaszán megkezdte működését a Vörös Hadsereg Frakció terrorszervezet második generációja.

2022. január 06. 16:00
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Idén kilencvenkilenc (99) éve, hogy megalakult Hitler kormánya (1933 január 30-án nevezték ki birodalmi kancellárrá). Koalíciós kormány volt kezdetben, amelynek az NSDAP-n kívül a Német Nemzeti Néppárt is tagja volt.

A történelem aztán sok nevet örökre belevésett a kollektív tudatunkba abból a kormányból, illetve az 1933 után létezett és egészen a háború végéig fennálló kormányokból.

Így például ki ne ismerné magának a kormányfőnek (kancellárnak), Adolf Hitlernek a nevét?

Aztán ott van Joachim von Ribbentrop, birodalmi külügyminiszter, aki szovjet kollégájával, Vjacseszlav Mihajlovics Molotovval együtt nevet ad a Hitler – Sztálin paktumnak, amelyet azonban mégsem lehet nevén nevezni, mert akkor még inkább kilógna a lóláb, vagyis a két rendszer egylényegűsége. Apró érdekesség: e paktum alapján osztják fel maguk között Lengyelországot, s támadja hátba Sztálin kelet felől az élet-halál harcot vívó lengyeleket. 

Majd az NKVD hóhérai a katyni erdőben 25-30 ezer lengyel tisztet, egyetemistát, értelmiségit, hazafit lőnek bele tömegsírokba, s amikor a londoni emigráns lengyel kormány ezt jelzi Churchillnek, ő ennyit mond a lengyeleknek: fogják be a szájukat, csak nem képzelik, hogy ilyen semmiség miatt kiugrasztják Sztálint a Hitler elleni koalícióból...

Ezt nevezzük a Nyugat felsőbbrendűségének.

Aztán a nürnbergi perben a szovjet főügyész még feláll, és ujját vádlón előre nyújtva ráolvassa a német vádlottakra a katyni mészárlást. Az angol, a francia meg az amerikai ügyészek pedig a cipőjük orrát nézegetik közben – s a lengyelek, akik mindvégig a jó oldalon harcoltak, megkapják jutalmul azt, amit mi büntetésből: negyven év kommunista (rém)uralmat és szovjet befolyást.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2022. január 07. 11:39
Sajnos nem tudom mi lett volna 108 éve, ha nagyanyámnak kereke lett volna!
Paskai
2022. január 07. 10:33
megkapják jutalmul azt, amit mi büntetésből: negyven év kommunista (rém)uralmat és szovjet befolyást.” Cool amit írsz, jó Zsolti, de akkor miért sírja vissza ezt a rémuralmat a nép?
istvanpeter
2022. január 07. 09:51
Mi mennyi? 1933 óta még csak 89 év telt el.
Isten jobb keze
2022. január 07. 09:06
A szaros szájú, és titkos buzi bayerzsótyika! Xdxd xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!