Fogd rá az ellenfeledre

2021. szeptember 22. 13:36

Az okosan megfogalmazott beismerés gyakran sokkal hatásosabb, imázsépítőbb, mint a tagadás.

2021. szeptember 22. 13:36
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„A gyakran nem alaptalanul szidott, de azért nagyon is komoly public relations szakmának, amit nagyjából közönségkapcsolati kommunikációnak lehet nevezni, van egy különösen izgalmas ága, a kríziskommunikáció. Tévedés, baleset, bénázás, kritikus helyzet bármelyik cégben és intézményben előfordulhat. A kríziskommunikáció feladata, hogy a közönség körében a keletkezett kárt minimalizálja.

A hazai, különösen a politikai gyakorlatban ilyen esetben általában világnézettől teljesen függetlenül a lehető legprimitívebb megoldást választják: fogd rá valaki másra, ha van, akkor az ellenfeledre. Pedig az okosan megfogalmazott beismerés gyakran sokkal hatásosabb, imázsépítőbb, mint a tagadás. Az autóiparban, ha egy alkatrész megbízhatósága kétségessé válik, ma már szakmai minimum a visszahívás, mert a döntéshozók rájöttek, hogy az ilyen lépés nem hogy rombolná, inkább erősíti az adott márka iránti bizalmat. Ha egy cég, egy testület, egy politikus beismeri, ha hibázott, inkább hiszünk neki akkor is, ha jó dolgokat mond. Kíváncsi vagyok, a honi politikusaink közül ki lesz az, aki először tesz próbát ezzel a módszerrel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. szeptember 22. 17:43
"fogd rá az ellenfeledre" Szépen utaltál a fidesz egy évtizedes módszerére.
Drazsé
2021. szeptember 22. 17:29
"Ha egy ... politikus beismeri, ha hibázott, inkább hiszünk neki akkor is, ha jó dolgokat mond. Kíváncsi vagyok, a honi politikusaink közül ki lesz az, aki először tesz próbát ezzel a módszerrel." Orbán soha. Még a koporsóban fekve is "Victory" állásban lesz a két ujja.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 22. 15:24
gréczy?
szürkeSzarvas
2021. szeptember 22. 14:06
Hát Bencsik-,1 sem lesz. Sokan,akik ismerünk-nem vagyunk nagy véleménnyel rólad. Lassan annyit árt a Patásnak a "közszereplésed",mint a Gaál Cili celebkurvás allűrjei ártottak.. (A Rogánhoz még mindig nem lehet gonzó ujságirot közelengedni,annyira szénné égette a Cilike.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!