Ami azonnal az ember eszébe jut, az Saigon, 1975

2021. augusztus 15. 17:52

A tálibok barbárok, és a kultúrák közt nincs egyenlőség.

2021. augusztus 15. 17:52
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Bevonulnak a tálibok, mindenki menekül. Persze, ami azonnal az ember eszébe jut, az Saigon, 1975. És jön a duma, hogy na igaza volt Bushnak, meg hogy az amerikaiak magukra hagyják a demokráciát, meg ilyenek.

Pedig megint az történt, hogy az amcsik belekavartak a szarba, mert az érdekük úgy kívánta, majd még nagyobb szart csináltak, amit most otthagynak, mint kutya a szarát, mert már ráfizetéses az imperialista kalandor rablóháború.

Csöppet sem kedvelem a politikai kultúrrelativistákat. A tálibok barbárok, és a kultúrák közt nincs egyenlőség. De hagyjuk már ezt süketelést a demokrácia exportjáról. Már akkor is ócska, hazug, átlátszó propagandaduma volt, és ragadozótermészetében közeli rokona a szovjetek felszabadításainak, meg a szocializmus exportjának. Vagyis egy nagyhatalom gyarmatosító ideológiája, de annak is silány.

Bush csak egy alkesz kretén, aki csak szövevényes családi okokból került a császári trónra, mint Néró vagy Caligula. Politikájának csinálói viszont cinikus gazemberek, akiknek a hágai nemzetközi törvényszék előtt lenne a helyük, ha maga az egész Nyugat nem lenne képmutató geci.”

 

Nyitóképen: Füst száll a magasba a radikális iszlamista tálib harcosok és a kormányerők összecsapása nyomán a délnyugat-afganisztáni Kandahár városban 2021. augusztus 12-én. Fotó: MTI/AP/Sidiqullah Khan

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. augusztus 16. 18:29
1956 előtt a jenkik felkelésre biztatták a magyarokat, erre való felhívásokkal bombázták léggömbön ideküldött röpcédulákkal az országot. A felkelés kitörése után a szabad európa rádión keresztül fűt-fát, ensz és amerikai katonák támogatását ígérték, holott eisenhower elnök már régen közölte hruscsovval, hogy nem avatkoznak be Magyarországon sem. Emiatt a görénység miatt rengeteg magyar ember halt meg a kilátástalan harcokban (várva a beavatkozó csapatokat), majd lett a megtorlás halálos áldozata. A mocskos, szemét, szar viselkedési módjuk, jellemtelenségük, becstelenségük most afganisztánban megismétlődik. Cserben hagyták a szövetségest, otthagyva őket a gyilkos fanatikusok bosszújának. És gondolj bele, ezek a mi szövetségeseink!
I am being lied to
2021. augusztus 16. 14:40
Szabó Tímeát, az ENSZ volt alkalmazottját ejtőernyőn ledobni, s nincs több aggódás. De ő inkább a Római parton lubickol! Valami itt nem stimmel.
Kétes
2021. augusztus 16. 12:06
Kedves Martin! Ezt írod: Pedig megint az történt (Afganisztánban), hogy az amcsik belekavartak a szarba, mert az érdekük úgy kívánta, majd még nagyobb szart csináltak, amit most otthagynak, mint kutya a szarát, mert már ráfizetéses az imperialista kalandor rablóháború. Na! A szarkavarásban odatettek Kabulba egy Szabó Tímea nevű kalandornőt, majd ideküldték Budapestre. Erről írjál valamit! Mi vár ránk?
MrStokes
2021. augusztus 16. 08:00
A barbárok egy puskalövés nélkül két hét alatt Kalasnyikovval visszafoglalták az egész országot , a NATO tól. No comment. Hány amerikai , európai fiatal halt meg a demokrácia exportnak csúfolt megszállás miatt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!