Ez a Pegazus még virslinek sem jó – 2. rész

2021. július 21. 21:37

Magyarország nem véletlenül lett a Soros támogatta szervezetek és a balliberális sajtó által alapított Pegasus-konzorcium célpontja. Lássuk, hogyan tálalják a nemzetközi hálózat hazai ügynökei a „botrányt”.

2021. július 21. 21:37
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Pesti Srácok

„Magyarország nem véletlenül lett a Soros támogatta szervezetek és a balliberális sajtó által alapított Pegasus-konzorcium célpontja. Az USA Ukrajna és a NATO közeledésének akadályozása miatt neheztel ránk. Magyarország – bár részt vesz bennük – nem lelkesedik az Oroszországra kivetett szankciókért, amelyek egyébként egész Európának károsak, kizárólag az USA érdekében állnak.

Mint azt a cikk első részében megírtam, világpolitikai szintű akció indult – vélhetően amerikai titkosszolgálati háttérrel – a Pegasus-konzorcium tálalásában. Magyarország ennek csak mellékhadszíntere, még ha nekünk a legfontosabb is. Az Európai Unió brüsszeli bürokráciája is fegyvert kapott a kezébe ezzel, éppen, amikor »jogállamisági« kifogásokra hivatkozva akarják Magyarországot megfosztani a neki járó újjáépítési támogatásoktól.

LÁSSUK, HOGYAN TÁLALJÁK A NEMZETKÖZI HÁLÓZAT HAZAI ÜGYNÖKEI A „BOTRÁNYT”! 

A megjelent cikkek hatalmas mennyiségéből látszik, hogy szervezetten, összehangoltan előre felkészültek arra a dátumra, amikor megkapták az utasítást az akció elindítására. Ennyi cikket nem lehet a pillanat ihletésére megírni, ezeket előre bekészítették.

A Direkt36 nevű (Soros…) »oknyomozó portál” indította a támadást. Eddig is azzal tüntették ki magukat, hogy a magyar kormány elleni külföldi sajtórágalmakat híven közvetítették.

Az, hogy az adatbázisban feltűnik egy telefonszám, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a célszemélyek ellen biztosan be is vetették a Pegasust és a telefonjukat fel is törték, de számos esetben a telefonok utólagos vizsgálata bizonyította, hogy valóban behatoltak az NSO programjával a készülékekbe – írják, majd ettől kezdve tényként közlik, hogy mindenkit lehallgattak, aki a listán van. Például »a több mint 300 magyarországi célpont közül egyelőre többek között a következő embereket azonosítottuk be«.

Ugyanakkor csak két újságíróról, Panyi Szabolcsról és Szabó Andrásról, továbbá három egyéb személyről írják azt, hogy a telefonjukat megvizsgálták és azt találták, hogy ezeket tényleg feltörték. A »300 célpontból 295-ról« még ők sem állítják, hogy bármiféle bizonyíték lenne a kezükben, de ez nem zavarja őket.

A nemzetközi tényfeltáró csapat birtokába jutott adatokból az nem derül ki egyértelműen, hogy pontosan ki vetette be a kémszoftvert – írja a Telex, majd ettől kezdve tényként kezelik, hogy a magyar hatóságok hallgatták le a magyarokat. Ugyanakkor a francia újságíróknál nem a franciákat, hanem a marokkói hatóságokat keverik gyanúba.

Az Amnesty International a Telex szerint összesen 37 készüléket vizsgált meg. Ebből 23 esetben megállapította, hogy valóban feltörték a telefont Pegasus-szal, 14 esetben pedig a behatolásra tett kísérletre utaló nyomokat talált. A többinél nem talált bizonyítékot. Az Amnesty a honlapján beszámolt az általa elvégzett vizsgálatról – de abban 39 személy 40 készüléke szerepel. Egy marokkói, két azerbajdzsáni, egy ruandai, négy mexikói, tíz indiai, négy emirátusokbeli, tizenkét francia és öt magyar van köztük. Két magyar PO-val (politikus?) jelzett készüléket nem sikerült feltörni.

Semmilyen további készülék vizsgálatát nem említik, és bizonyíték sincs rá. Az öt földrészre kiterjedő világbotrány és sajtóhadjárat 23 talán bizonyított – hiszen Sorostól független szervezet nem vizsgálta – eseten alapul!

Ami Panyi Szabolcsot illeti, őt a Direkt36 valamiféle szabadsághősnek igyekszik feltüntetni. Sőt, abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Telexben elmondhatta, milyen érzés lehallgatva lenni.

Legalább tíz esetben pár munkanappal az után törték fel a telefonját a Pegasusszal, hogy hivatalos kérdéseket küldött kormányzati szereplőknek

– írják Panyiról. Mert ő olyan kiváló újságíró, hogy már a kérdéseitől remegni kezd a Hatalom, és a megfigyelésére ad utasítást.

... ”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. július 22. 13:16
Meglepően korrekt az összefoglaló. De ez csak a felszín. Kérdés, Orbán segítette-e Netanjahut a tisztátlan nemzetközi akcióiban. Úgy hírlik, Netanjahu alatt elszaladt a ló, a Moszad egyre több megfigyelést végzett az Egyesült Államokban. Nyilvánvalóan ezt nem nézi jó szemmel a Biden adminisztráció sem. A Pegazus botrány kirobbanásának az okát ebben látom. Valóban csak mellékszál lehet a magyar megfigyelés, de lehet az a bizonyos banánhéj is. Mindenesetre Orbán fél rálépni erre a banánhéjra, sőt ledermedve egyáltalán nem lép. Nem tudni, hogy a botrány kirobbantóinak mi van a tarsolyukban.
reepcze
2021. július 22. 11:21
Telexék elfelejtették belevarázsolni az exceljükbe az Eb alatt robbantani akaró kecskeméti srác számát, pedig őt egész biztosan megfigyelték. Most már sajnálhatják.
madárinfluencer
2021. július 22. 08:38
Panyi Szabolcs szerepvállalása a Pegazus ügyben önmagában indokolja nemzetbiztonsági szempontból történő megfigyelését. Büszkeség tölt el, hogy kis hazánk fiának, Panyi Szabolcsnak a megfigyelési ügye nagyobb nemzetközi visszhangot vált ki, mint annak idején Angela Merkel lehallgatási ügye. A külföldi ügynökségek és titkosszolgálatok ellenzéki újságírókat és NGO tagokat használnak, mert azokhoz Magyarországon tilos hozzányúlni, mert abból azonnal nemzetközi botrány van.
fabulon a bőre őre
2021. július 22. 07:24
A sztori ős öreg. Elődjeivel tele a net.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!