A mai Orbán nem dzsungelharcos, hanem agresszív állatkerti igazgató

2021. július 13. 07:22

Orbán uralmi vágya maga mögött hagyta Matolcsy fertőző jövőképét.

2021. július 13. 07:22
Tömpe István
hvg.hu

„Politikusok és választók is boldogan fogyasztották a minden képzeletet felülmúló magyar jövő mákonyos italát. A rendszerszerűen fogyasztott kábítószerek hatása hamar megmutatkozott. Rövidesen kiderült, hogy a Nyugat satnya és puhány, a kultúrája dekadens. A Kelet az erős, csak az tartja Európában a lelket. Már nincs vezető, aki ne szörnyülködne a Nyugat állapotán. Amióta Lázár János kiment Bécsbe videózni a szörnyűségeket, többen is követték.

Orbán úgy látja, csak nagynak érdemes lenni. A világot a hüllőagyra zúduló propaganda, a pénz és a kiszámíthatatlanság igazgatja. Ha hazudunk, az is igazság. Nincs visszaesés, nem hagyunk hátra senkit. Mindez azonban már meghaladta Matolcsy örömszerző vízióit. Az ő – amúgy fertőző – jövőképét maga mögött hagyta Orbán uralmi vágya, amit egészen elképesztő mondatai és világnézeti tézisei is igazolnak.

Tíz éve még csak a hatalmat akarta, ma már a világot is. Matolcsy sikerpropagandájában legyőzzük a nehézségeket, és a fényes jövőbe ugrunk, ám Orbánt ez már kevéssé érdekli. Matolcsy már nem tudja izgalomba hozni. Neki új világ kellett, amelyet már létrehozott, nemcsak a választók fejében, hanem a magáéban is. Olyan új világot, amelyet leigáz, nem pedig utolér.

Ma már mindennel viaskodik, számokkal, birodalmakkal, valósággal. Európa latorállamának vezetője lett. Korábbi világában Orbán a nagyvilág, benne Brüsszel dzsungelét járta. Új világában már nincs dzsungel, a vadaknak maga épít ketrecet. A mai Orbán már nem a dzsungel sikeres harcosa, hanem agresszív állatkerti igazgató.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faterohm
2021. július 14. 08:22
Te meg egy barom vagy. 2010 előtti homály.
Agricola
2021. július 13. 19:12
TÖMPE ISTVÁN esze tompa, ezért gondolja azt, hogy Orbán "Európa latorállamának vezetője lett." Valójában nem Magyarország a lator, hanem TÖMPE ISTVÁN a HVG újságírója, aki gátlástalanul hazudozik.
VeJoLa
2021. július 13. 18:23
Téged "a magyar jövő mákonyos itala" egyetlen összetevője zavar: a magyar.
rókabácsi
2021. július 13. 13:00
tömd be pityú! a bolsevik ösök reinkarnációja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!