Hodász András is beleállt a lejárató kampányba

2021. június 06. 07:33

Ő volt az, aki visszautasította a Pride felkérését, ahol vitatkozhatott volna a homoszexualitásról.

2021. június 06. 07:33
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Az osztrák és a német katolikus sajtó után a svájci is tudósít a könyvemről! Közben idehaza megint arról cikkeznek biz. vallásilag szélsőséges oldalon, »hogy Perintfalvi Rita miért nem katolikus«. És Hodász András katolikus sztárpap is most már rendszeresen arról prédikál, hogy szerinte miért vagyok eretnek, pedig inkább szentnek kellene lennem... (Na, ennyit a nagy »liberális« atyáról.) Értem én ezt a kommunikációs technikát - vagyis eretneknek bélyegzünk valakit, hogy véletlenül se kelljen elgondolkodnunk azon, amit mond - és biztos vagyok benne, hogy jó pár katolikus hívőt - aki ezeket az oldalakat olvassák vagy követik a Papifrankót visszatart majd attól, hogy elolvassa a könyvemet és meghallgassa az áldozatok szenvedését. Csak kérdezem: ez amúgy kinek tesz majd jót? Főként hosszútávon? Nem lenne sokkal tisztességesebb az őszinte szembenézés? Vagy pl. egy nyílt diskurzus indítása a témáról? Hodász András is beleállt abba a lejárató kampányba, hogy én nem vagyok vitaképes. Csak nem értem, hogy miért mondja ezt, amikor pont ő volt az, aki tavaly visszautasította a Pécsi Pride felkérését, ahol velem vitatkozhatott volna a homoszexualitás témájáról. Én kész voltam a vitára vele és most is kész vagyok. Ő mondta le. Nem értem, hogy akkor miért én vagyok a vitaképtelen. Ha Ti értitek, kérlek magyarázzátok meg nekem, mint egy kétévesnek, köszi!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. június 07. 11:06
Az egyház, a keresztény vallások Európában évszázadokon keresztül segítettek épnek maradni, testileg, lelkileg, nagy egyéni és közösségi katasztrófák idején is. A vallásgyakorlás az előttünk járt nemzedékek számára általános fogódzó volt a fennmaradáshoz, a balsors vállalásához. Gondoljunk csak az aradi vértanúk megrendítő búcsúleveleire, vagy Wajda Katynjára, ahogy a vég pillanata előtt mondják az Ojcsenást az összedrótozott kezű halálba menők, vagy még előtte, az utolsó, fogság-beli Karácsonyukra. Tettük a rosszat, nem mindenki, nem ugyanazt, nem ugyanolyan mértékben, de tudtuk, mi a jó: jónak lenni és jót tenni. A XX. sz-i kísérletek a végső vigasz és támasz elvételére, úgy, h. nem adtak, nem is adhattak semmit helyette, sikeresnek látszanak. Perintfalvi és tsai azt a keveset, aki és ami megmaradt, szándékolnak elbizonytalanítani. Próbálná ugyanezt más vallásokkal kapcsolatban! Ehelyett beleáll a fősodorba, sikert, megélhetést keresve. Nem valami jellemes lépés, minimum gyávaság.
Horst_Tappert
2021. június 07. 10:16
"vagyis eretneknek bélyegzünk valakit, hogy véletlenül se kelljen elgondolkodnunk azon, amit mond" Nem, Ritácska, előbb elgondolkodtunk azon, amit mondtál, utána megállapítottuk, hogy eretnek vagy. Ez van.
Vakfolt
2021. június 07. 08:48
"Csak nem értem, hogy miért mondja ezt, amikor pont ő volt az, aki tavaly visszautasította a Pécsi Pride felkérését, ahol velem vitatkozhatott volna a homoszexualitás témájáról." Mostanában túl sok figyelmet kap ez a rima, de minek? A buzikról meg most mit kell vitatkozni? Tökéletes hülyeség az egész.
Robertoo
2021. június 06. 23:02
Ezeket a szavakat, mondatokat amiket ez a nő mond, egy az egyben be lehetne illeszteni korunk lmbtq, liberális, marxista, baloldali, 'haladó', blm és még miegymás, akármi gondolatvilágába, amelyek a leírt módon viseltetnek bármely más gondolatisággal szemben. Persze, ha ő szembesül a valósággal, az elítélendő, kirekesztő, homofób, náci, .... stb. Ezen is látszik, valójában milyen beteges világlátással bírnak ezek az önelégült, beképzelt, önmagát minimum Istennek képzelő percemberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!