Mi a különbség Fekete-Győr és Lukasenka között?

2021. május 26. 07:50

Fekete-Győr megtiltotta volna, hogy magánrepülők felszálljanak Magyarország területéről.

2021. május 26. 07:50
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Általános európai felháborodást szült, hogy a fehérorosz hatóságok vasárnap vadászgépek segítségével a földre parancsoltak egy fapados gépet. Állítólagos terrorfenyegetettséget hoztak fel indoknak, majd a fedélzeten tartózkodó fehérorosz, ellenzéki újságírót leszállították. Nem fér kétség ahhoz, milyen hamis indok volt a terrorveszély. Ahhoz sem, hogy az egész nyilvánvalóan nem szólt másról, csak Roman Protaszevics bebörtönzéséről. Ez van akkor, ha bolsik irányítanak egy országot. (No, de azért szőrmentén említsük meg, hogy amikor 2013-ban Evo Morales gépét Bécsben leszállították, mert azt gyanították, hogy Edward Snowden társaságában utazik, egyetlen demokrata sem kapott hisztérikus görcsöket. A jó ügy érdekében, ugye, lehet. Úgyszintén nem ziháltak a legjobbak közül is a legjobbak, mikor a kifogástalan demokrata Porosenko egy belorusz repülőt parancsoltatott vissza Kijevbe, mert a fedélzetén ült egy újságíró. Ezek beleférnek, na!)

Ennél szánalmasabb már csak az ellenzéki hangadók reakciója volt, akik hogy, hogy nem, de megtalálták a történetben megbúvó Orbán-szálat. Rögtön elkezdődtek a nem éppen elegáns inszinuációk, miszerint Orbán a kezdődő EU-csúcson nyilván nem engedi majd, hogy elítéljék Lukasenkáékat. És itt egy bizonyos bolha elkezdte birizgálni az ember fülét. Hát itt van Fekete-Győr András, aki egyenesen állami terrorizmusról beszél a gép ügyében. Az a Fekete-Győr – vissza a bolhához – akinek, úgy tűnik, nem csak miniszterelnöki ambícióit mosta el az elmúlt pár hónap, de az Új Múlt Kft. segítségével az úgynevezett felcsúti per tervezett forgatókönyvét is. Nem Fekete-Győr volt az, aki választási győzelmük esetén egy hónapig megtiltotta volna, hogy magánrepülők ab ovo felszálljanak Magyarország területéről? Nem csak bizonyos repülőket, hanem minden egyes magánkézben lévő eszközt repülési tilalom alá helyezett volna.

Felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a két ügy között? Adott egy bolsi diktátor, akinek elég hatalom van a kezében ahhoz, hogy vélelmezett ellenségeit egy repülőgépről is leszedje, mégpedig úgy, hogy a gépet saját magánál landoltatja. Aztán adott egy wannabe bolsi, aki elég hatalmat szeretne a kezében tudni ahhoz, hogy vélelmezett ellenségeit ne engedje repülőgépen elmenni, mégpedig úgy, hogy felszállni sem engedi azokat. Ilyen az, ha bolsik irányítják az országot, és ilyen az, ha wannabe bolsik kampányolnak, akiknek lehet, hogy csak nagyfateri barátja lehetne Lukasenka, de az, hogy egy tőről valók, világít a sötétben. Nincs min csodálkozni. Egy a feladat: minden bolsit nagyon távol tartani felelős pozícióktól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. május 26. 10:15
Kristóf gondolj csak bele. Orbán Viktort meghívják valamellik távol keleti országba oszt mondjuk Észak-koreai vadászgépek eltérítik a repülőt oszt jónapot. Ti meg itthon sírnátok rínátok mint a szopos malacok.
Google
2021. május 26. 10:03
Fegyornek meg a diktatorsag is jobban all! Allna inkabb, ha lenne legalabb egy otodikesnek valo esze, de annyi sincs! Az Origonal is milyen nagyott alakitott mar ez a Lenin-fiuka, egeszen a nagypapinak kepzelte magat.
Pierre
2021. május 26. 09:56
"A belorusz ellenzéki aktivistát, Vitold Ashurkát öt év börtönre ítélték azért, mert részt vett a tavaly elcsalt választások miatt szervezett tüntetéseken. Augusztusban ugyan szabadon engedték, de szeptemberben újra letartóztatták, hogy letöltse a rá kiszabott büntetést. Az ötven éves aktivista azonban három nappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel hunyt el a sklovi büntetés-végrehajtási intézetben. A halál oka a hivatalos indoklás szerint szívroham. Fehéroroszországban azonban senki nem hisz a hivatalos indoklásoknak. Vitold teste egy Belsatnak nyilatkozó szemtanú szerint a feje tetejétől az orráig be volt kötve, amikor holttestét a rokonai megkapták, az arcából csak a szája látszott. A hatóság ezt azzal magyarázta, hogy véletlenül elejtették a holttestet, amikor kivették a hűtőből. Erről annak a Nextának a Telegram csatornáján olvashatunk, amelynek 26 éves alapítóját, Raman Prasztaszevicset Lukasenka terrorista állama éppen halálra készül ítélni. A Nextán olvashattunk ma arról is, hogy Pavel Severinets újságírót hét év börtönre ítélték, Irina Schastnaya, a My Country Belorus távirati csatorna szerkesztője pedig négy évet kapott. Nem csoda, ha a diktátor el akarja hallgattatni a csatornát, mert ezek a beszámolók segítenek csak igazán megérteni, hogy hogyan működik ma a belorusz állam." J.A.
Fekete Ló
2021. május 26. 09:51
feketegyőr ugyanúgy eltűnik, mint a véres baltás árokkornél
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!