Szamuely és Szálasi utódai ma is itt járnak köztünk

2021. április 26. 17:14

Szerintem figyeljünk oda rájuk, akár pártelnökök, akár újságírók, akár Facebook-huszárok.

2021. április 26. 17:14
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„A huszadik század szomorú históriája megmutatta, hogy a szélsőbaloldal és a szélsőjobboldal (amelyek persze ikertestvérek, hiszen szocializmusok, újraelosztást és társadalmi vagy faji igazságosságot ígérnek) legismertebb figurái eleinte nem tűntek félelmetesnek.

Igen, Szamuely Tiboron és Szálasi Ferencen, meg a többin csak röhögtek a kávéházakban, a szerkesztőségekben és a pártközpontokban (már akik ismerték a nevüket). Csodabogaraknak tartották őket, inkább butának és nevetségesnek, mint félelmetesnek. Pontosan úgy, ahogyan a normális, gondolkodó magyarok ma is tekintenek a baloldali és jobboldali szélsőségesekre.

Csakhogy ezekben fortyog ám a revansvágy. A visszavágás fűti őket sikertelen, elcseszett életükért, azért, mert másnak több jutott észből, vagyonból, sikerből. Legfőbb bajuk, hogy csak kevesen vevők demagóg társadalmi programjukra. A jobboldali és baloldali szélsőségesek mindig valamilyen »eszmét« hirdetnek kényszeresen, Leginkább arról ismered meg őket, hogy állandóan a magyarság vagy valamely osztály, csoport képviseletének őreként tetszelegnek a saját, soványka létszámú köreikben. Meg arról, hogy soha nincsenek kétségeik, mindig holtbiztos recepteket tudnak mindenre, roppant energikusan igyekeznek a maguk kretén szabályrendszerébe bekeretezni a valóság szilánkjait.

Aztán amikor felborul a rend, jön valami kataklizma, ezek megélénkülnek. Az álomból valóság lesz. Eljön életük nagy lehetősége: megrendszabályozni, megbüntetni a polgári társadalmat. Érvényre juttatni az eszmét, de legfőképpen bebizonyítani, hogy ők is valakik.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. április 27. 19:28
Szerintem is figyelni kell rájuk, mert naponta olyan nyilatkozatok hangzanak el, hogy az ember nem hiszi el, hogy ezek felvilágosult demokratának tartják saját magukat.
Naggy
2021. április 27. 06:37
Rokonok: https://i.imgur.com/MV7PmLs.jpg
helvetia
2021. április 26. 21:09
Ne legyenek illúzióink! Igen, itt járnak közöttünk, a bolsevizmust hirdetők! A szélső jobb és szélső balosok. Ott vannak a parlamentben, a szerkesztőségekben, a facebookon. Ma is megtennének mindent amit az elődök meg tettek! Ne legyenek kétségeitek!
szürkeSzarvas
2021. április 26. 19:38
Szálasi utodait nem látjuk. Valszeg csak az "egyensúly" kedvéért irta a Szentesi,hogy a főszerkesztő le ne bassza. A Szamueli utodait látjuk. "Mi az hogy! Nagyon is! " :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!