Baloldali tervezgetés

2021. április 14. 13:06

Földönfutóvá tétel, ruandai módszerek, nem lesz kegyelem.

2021. április 14. 13:06
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Talán az a kevésbé érdekfeszítő, mit tervez a baloldal politikai ellenségeivel: egyfelől azért, mert ez sokak szemében a »politikai elitek« közötti harc »szokásos« része, másfelől – ami groteszk módon megerősíti ennek »szokásos« voltát – pedig valóban a korábbról jól ismert kommunista tempóval állunk szemben. A Lukács György és Szamuely Tibor közötti kapcsolódási pontok mozgástörvényeit újrahasznosítva a »szellemi front« már elkezdte az elméleti alapozást, hogyan is lehetne felfüggeszteni majd kis időre a jogállamiságot, feles többséggel átírni kétharmados jogszabályokat, míg rendet tesznek az elvtársak a nagy burzsoá zűrzavarban.

És nem meglepő módon erre csatlakoztak rá a komisszárok, keretlegények, bemutatva, hogyan is kell majd szabad folyást engedni az indulatoknak. A dialektikus materializmus szükségszerűségei szerint ugye a mennyiségi változások előbb-utóbb átcsapnak »minőségibe«, és ennek jegyében irányozza elő »fideszes pártkatonák földönfutóvá tételét« Gyurcsány Ferenc; erre bazírozva »farigcsálná« a jogot igazsággá Jakab Péter; így alkalmazna »ruandai módszereket« a számára nem szimpatikus újságírókkal szemben Vadai Ágnes – és igen, ilyen alapon deklarálja jó előre a volt miniszterelnök, hogy »maguknak nem lesz kegyelem«. Mondom, nincs ebben a bolsevik lavórvagánykodásban semmi újszerű – hacsak nem az, hogy a »jogállamiság barátai« (ahogy nevezik magukat uniós fórumokon) számára a demokratikus játékszabályok nem mérvadók, azok folyamatos emlegetése pusztán manipulációs célokat szolgál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. április 15. 11:02
Egy dolgot tudok mondani. Amennyiben a kommunisták elkezdik azt megvalósítani, amit és ahogy ígérgetnek vélt-valós nemzetközi hátszéllel a seggükben, nekik annyi. Ennyi.
még fokozza
2021. április 15. 07:41
Tiborcz gengszter módszereivel mi a helyzet?
mokány
2021. április 14. 22:45
A globalista köröket is jellemzi, hogy ezeket tolják.
Burg_kastL71-C
2021. április 14. 19:49
Bizsereg a kezük,...alig várják Ruandát. A nagy proletár forradalom. Lehet majd újra rekvirálni,...mint a régi szép időkben. Nótázni, ....hogy semmik vagyunk, és minden leszünk. De hát sose jön el a minden, jó 100 éve semmik voltak, és bizony maradnak is. Mert tehetségtelen lúzerek. Azt takargatták a proletárdiktatúrával, meg a munkásőrséggel. Úgyhogy, csak arra figyeljenek, a dicsőséges 133. napra bizony eljött a 134. is. Vitéz Prónay Pál utódai lehet, csendben várnak...csak figyelnek. Lehet itt óbégatni, meg X elgetni . Tiszteletem, és köszönöm a cikket Szánthó Miklósnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!