„Ne csak őrizd, gyűlöld is!”

2021. február 01. 19:05

1945-ben ezen a napon alakult meg az ÁVH elődje.

2021. február 01. 19:05
Rákay Philip
Facebook

„A Budapesti Főkapitányság Politikai Rendészeti Osztályának alapítói, Tömpe András és Péter Gábor az illegális kommunista mozgalom megbízható, kiképzett ügynökei voltak. Előbbi a nemzetközi, utóbbi a magyar munkásmozgalomban bizonyította a Kommunista Internacináléhoz való feltétlen lojalitását.

Tömpe tudásban, intelligenciában jóval Péter Gábor fölött állt, és emiatt nem is volt hajlandó elvégezni olyan feladatokat, amelyeket Péter gondolkodás nélkül végrehajtott.

Az 1945-ben létrejött szervezet eredetileg, hivatalosan a háborús bűnösök elleni nyomozásokkal volt megbízva, ám hamar kiderült, mindez kiváló fedősztori lehet ahhoz, hogy a kommunisták egész társadalmi osztályok ellen indítsanak brutális támadást, s hogy végül senki se érezhesse magát biztonságban, aki nem az ő szekerüket tolja.

Hamarosan totális kontroll és megfélemlítés kezdődött, amely minden magyarnak azt üzente: bármikor el tudjuk venni a munkádat, a szabadságodat, a családodat, de akár az életedet is.

1948-ban létrehozták az ÁVH-t, amelynek - Rákositól származó - jelmondata mindent elárul a politikai rendőrségek embertelen filozófiájáról: »Ne csak őrizd, gyűlöld is!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. február 02. 17:01
Berija nevű hébér mondta Rosenfeld nevű kazárnak. Maga 2 000 000 ember ellen indított büntetőeljárást. Mi akar lenni ,maga, zsidó király ??
nyugalom
2021. február 01. 22:51
Az utódok serenykednek! Kereszteles, vallás betiltva, meteles kotelező lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!