30 éves a német egység

2020. október 03. 20:32

Isten éltesse az újraegyesült Németországot!

2020. október 03. 20:32
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

30 évvel ezelőtt Németország újraegyesült. Köszönhetően a második világháború utáni német alapító atyák bölcsességének, Kohl kancellár államférfiúi iránymutatásának, az amerikaiak és különösen Bush elnök támogatásának - még Mitterrand ellenérzései és Thatcher ellenállása dacára is - »összenőtt, ami összetartozott.«

Magyarország a Páneurópai Piknikkel és a keletnémet menekültek előtti határnyitással a berlini fal leomlásához és a német újraegyesítéshez is érdemben járult hozzá. A kommunista diktatúrák összeomlása, a vasfüggöny megsemmisülése, szabadságunk és önrendelkezésünk visszanyerése német barátainkkal közös örökségünk.

Bármennyi jogos kritika éri is a mai Németországot a közéletet megbénító politikai korrektség, a médiapluralizmus hiánya vagy éppen a német szélsőjobb- és balliberális oldal szaporodó számú gyűlöletkeltő megnyilvánulása miatt, elvitathatatlan az előrelépés a honeckeri totalitárius diktatúra időszakához képest.

A német újraegyesítés, az igazságtalan XX. század egyik nagy történelmi igazságtétele nem volt hiábavaló! Isten éltesse az újraegyesült Németországot!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. október 04. 20:49
"30 éves a német egység" A magyar széthúzás meg több száz éves, vagy tán ezer is megvan.
Mandarin.
2020. október 04. 19:34
Isten áldását nem érdemli meg Németország, folyton rossz útra tévednek, erőszakkal másokat is a mélybe szeretnének rántani!
Tiszafa
2020. október 04. 14:26
Milyen egység ez? A büdös életben nem tudják a volt NDK országrészt felzárkóztatni. A németekkel még így nem baszott ki senki, mint mi a határnyitással... És még meg is köszönték. Bár lehet, hogy lesz egység. Majd ha a nyugati rész életszínvonala lesüllyed a keleti régiókéhoz egy muzulmán diktatúrában. Hamarosan.
renoman
2020. október 04. 06:20
A kommunista NDK magába szippantotta a Német Szövetségi Köztársaságot. Az NDK adta a német kancellárt és azóta folyamatosan állítják a Lenin szobrokat, az országot meg átvette a liberális-kommunista elit. Annak minden ódiumával, megszűnt a szólásszabadság, semmi olyat nem írhatsz le Merkelről, vagy a bevándorlásról ami picit is sérti a hatalmi elitet. Családod megélhetése veszélybe kerül, ellehetetlenítenek! Ez ma Németország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!