Lenin Amerikában

2020. szeptember 25. 08:10

Hogy mégsem szabad nagyvonalúan átlapozni a történelem ezen szakaszát, azt napjaink furcsának tűnő eseményei bizonyítják.

2020. szeptember 25. 08:10
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„Amikor Vlagyimir Iljics Lenin Svájcból hazatért a cári Oroszországba, máris elindult a társadalom átalakításának forgatókönyve. Egyedül kezdte vagy nyugati pénzes háttér sugalmazására, több mint száz év távlatából mára már közömbös is lehetne. Hogy mégsem szabad nagyvonalúan átlapozni a történelem ezen szakaszát, azt napjaink furcsának tűnő eseményei bizonyítják.

Lenin ténykedése az 1917-es nagy októberi forradalomban csúcsosodott ki Oroszországban, no meg az azt követő kommunizmust építeni akaró rögös úton. 1924-ben bekövetkezett halála nem vetett véget az általa megkezdett folyamatnak. Az időközben megalakult Szovjetuniót követték más nemzetek a második világháborút lezáró béketárgyalások és megállapodások utóhatásaként. Közép- és Kelet-Európa orszá­gait – a nagyhatalmi alkunak köszönhetően – rákényszerítették, hogy a lenini utat követve építsék újjá lerombolt világukat.

De mintha mindez nem lett volna elég, Lenin halálát követően is velünk maradt. Nemcsak eszmei hagyatéka lett kísérőnk a későbbi évtizedekben, hanem mumifikált teste Moszkvában, a Vörös téren lévő Lenin-mauzóleumban volt megtekinthető ereklyeként és tanítandó példaként. Évtizedeken keresztül naponta hosszú sorok kígyóztak a Vörös téren, hogy bejussanak és megnézhessék Lenin nyughelyét és őt magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2020. szeptember 26. 10:15
Leninnek és más jómadaraknak köszönhetően az ilyen Földi féle besúgók nyüzsögnek az egész világban és teszik pokollá az életét a maradék becsületes embereknek. Besúgó nem pofázik morálról! Coki!
Tehetős Totó
2020. szeptember 26. 08:51
Lenin Finnországban (v. Szibériában) Lenin centenárium a Szovjetunióban. A képzőművészek nyomatják...Egy festményen viszont megakad a zsüri szeme: egy ablakon kinéző nőt (tekintete jeges tájakra réved), hátulról...khm!...egy férfi. A kép alatt a cím: "Lenin Finnországban". Félrehívják Piktor Mázolovics Festinszkijt... s zavartan kérdik: Ez..kit...ábrázol, elvtárs? Természetesen Krupszkaja eltársnőt, Lenin legközelebbi munkatársát... S, a férfi?! Lenin legközelebbi elvtársa Tro...na ő nem! Buha...húha! Kalinyin elvtárs. De hol van Lenin?!?! Hol...hol...Hát Finnországban... (v. Szibériában)!!!
Héja
2020. szeptember 25. 08:57
A kollektív ostobaság és vérszomj nagyjából 20-40 évenként bukkan föl. Több-kevesebb sikerrel. Akkor működőképes - egy ideig - ha a tőke, a háttérhatalom és agitátorai mögé állnak. Vannak eredményes próbálkozások, pl.a CIA által szervezett '68-as párizsi diáklázadás de Gaulle ellen, később Ukrajna, Macedónia, stb. és vannak szánalmas kísérletek, pl. a Milla, Juhász Peti permanens füttykoncertje, a nemzeti konzultáűciós kérdőívek ellopkodása, újabban a SZFE zsebforradalma, stb. A veszély azonban - az emberi természet következményeként - folytonos. A történelmet nem lehet siettetni, de az értelmetlen lázongást szítani nagyon is lehetséges. Gender, migráció, LMBTQ, Furcsány, FeGyőr fajtája sose hal ki.
Esvány
2020. szeptember 25. 08:25
50 éve - mi naivak - kinevettük a "Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog" bugyuta szlogent. Látva a jelenkori eseményeket, könnyen arcunkra fagyhat a mosoly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!