A világ megfejtése

2020. szeptember 15. 18:28

Anno ugye a „mérgező” zsidó művészet és tudomány volt az elvetendő, most a fehér.

2020. szeptember 15. 18:28
Aristo
Tutiblog

„Persze nem ez az első példája a szép emlékű numerus clausus újabb megjelenésének.

Például, már hosszabb ideje érvényben vannak a nyugati egyetemeken a bőrszín alapján eldöntött felvételi kvóták. Ezekkel kapcsolatban azt szokás mondani libsi körökben, hogy ezek »pozitív« megkülönböztetések, tehát jók és hasznosak. Sajnos ez egyáltalán nem igaz. Minden »pozitív« megkülönböztetés egyben negatív is, hiszen nulla végösszegű játékról van szó. Ahány négert felvesznek, pusztán azért, mert olyan színű, amilyen, annyival kevesebb más színűt vesznek föl – alkalmasságától függetlenül – a véges számú helyre. Ez pedig számukra nem más, mint negatív megkülönböztetés faji, származási alapon. Aminél ugye – az elterjedt libsi vélekedés szerint – csúfabb dolog nincs.

Sokatmondó tünet az is, hogy a más rasszhoz tartozók kulturális, művészeti teljesítményét pusztán az alkotó származása alapján ítélik meg.

Anno ugye a »mérgező« zsidó művészet és tudomány volt az elvetendő, most a fehér. Akkor könyveket, műalkotásokat égettek, most szobrokat döntenek le és betiltanák a »halott fehér csávók« műveit, de az indíttatás és a cél ugyanaz. Ne legyenek kétségeink, ha nem teszünk valamit, fognak még könyvek és múzeumok lángolni a nyugati nagyvárosokban.

Ebben a helyzetben, természetesen sokan szeretnének négerek lenni – hátha leesik egy filmfőszerep, vagy egyetemi katedra – holott nem azok. Megtehetik, mert a vegyes házasságok révén sokan vannak feketék, fehérek, tarkák, akiknek származása ránéztéből nem állapítható meg, csak precíz genealógiai vizsgálatok segítségével. Ékes példája ennek az amerikai demokrata alelnökjelölt, Kamala Harris, aki hol indián, hol néger – gondolom attól függően, hogy éppen kiknek tart beszédet. A régi szép időkben is sok zsidó tagadta meg származását, mert számára az egzisztenciálisan kedvező volt. 

A két, egy tőről fakadó, rokon eszme, a kommunizmus és a náci fajelmélet a szemünk láttára eggyé olvad, hogy kidomborodhassanak mindkettő legocsmányabb vonásai.

Összenő, ami összetartozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. szeptember 16. 17:35
Ki hitte volna ! Ugyanazoknak van bajuk a zsidó müvészettel, tudománnyal, mint a fehérek müveivel. Vagy mégse. És közben itt már azt is megállapította egyes agybajnok, hogy a zsidók eleve szinesek. Ami igaz is. De föleg a szellemiségük...
luisbathhelena
2020. szeptember 16. 17:23
Ja már várom az új koncepciója 2.vh filmet ahol a néger diverzansok elvegyulnek a Fuhrer környezetében...
luzitanxaver
2020. szeptember 16. 14:40
"Ékes példája ennek az amerikai demokrata alelnökjelölt, Kamala Harris, aki hol indián, hol néger - gondolom attól függően, hogy éppen kiknek tart beszédet." Kamalában példájában az a legékesebb, hogy őt ugyebár elnyomottság-szimbólumként futtatják, miközben nála privilegizáltabb háttérrel politikába érkezni nem is nagyon lehet: "Hogy progresszív szemmel mi olyan inspiráló Harrisék történetében, azt nem könnyű megválaszolni: legfelső, brahmin kasztból származó diplomatalány anyja révén nem annyira az elnyomottság, mint egy ezeréves privilégium jelét hordozza. És mintha a felső értelmiségi közegben eltöltött gyerekkorától jogi tanulmányain át hamar jött politikai sikereiig ívelő karrierje sem azt tükrözné, hogy egy kisebbségieket elnyomó rendszerrel kellett megküzdenie." (https://mandiner.hu/cikk/20200819_kamala_a_kijelolt_tulelo)
egripeti77
2020. szeptember 16. 13:30
Hasonló szituációk itt is adódnak. RTF-re jelentkező szőke srác romának vallotta magát, hogy plusz 30 pontot kapjon a felvételin. Ez akkor mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!