Adatbázist építhet Hadházy a konzultációs ívekkel

2020. június 23. 19:34

Korábban már többször is felmerült, hogy az egykori LMP-s politikus adatbázis-építésre használhatja a lakossági adatokat.

2020. június 23. 19:34
Kárpáti András
Magyar Nemzet

„Törvényt sérthetett Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, mivel lapunk értesülése szerint nem jelezte Kövér László házelnöknek, hogy egy alapítványt működtet, amellyel jelenleg a nemzeti konzultációs íveket gyűjti be. Korábban már többször is felmerült, hogy az egykori LMP-s politikus adatbázis-építésre használhatja a lakossági adatokat.

Több szempontból is aggályos Hadházy Ákos legújabb akciója, ami illegális adatgyűjtésnek minősülhet, s a független országgyűlési képviselő törvényt is sérthetett az alapítványa működtetésével. Hadházy a szintén egykori LMP-s Szél Bernadett-tel közösen indított akciót a nemzeti konzultációs ívek begyűjtésére, amelyeket az általa alapított és irányított Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány (TITA) címére várnak. A hatályos jogszabály szerint a képviselők a házelnöknek kötelesek bejelenteni minden, összeférhetetlenség alá nem eső alapítványukat, értesüléseink szerint Hadházy ezt nem tette meg. Továbbá alapítvány nem hozható létre az alapító vagy hozzátartozói érdekében, és nem használható anyagi tevékenység folytatására. Azonban Hadházy a TITA-n keresztül folyamatosan kalapozik, állítása szerint közösségi forrásokat igyekszik becsatornázni a munkájába, amellyel az állítólagos állami korrupció, a „propagandává süllyedő közmédia” és a jogállam lebontása ellen küzd. Az alapítvány egyébként Hadházy címére van bejegyezve, oda várják az íveket is. A két ex-LMP-s politikus a Facebook-oldalán egyenesen úgy fogalmaz, hogy nekik küldjék el a konzultációs leveleket. Úgy tudjuk, szerdától a Momentum is csatlakozik az ívek gyűjtéséhez az országszerte számos helyen felállított standjaival.

Mint azt a Magyar Nemzet keddi lapszámában megírtuk, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint Hadházyék akciója az adatvédelmi törvénybe ütközhet. Szavai szerint a nemzeti konzultációs ív nem tartalmazhat sem személyes adatokat, sem utalást arra, hogy kihez tartozik. – Az adatvédelmi törvény szerint csak az anonim ívek gyűjthetők be, amennyiben bármilyen személyes adatot tartalmaznak, akkor az adatkezelési szabályzat alapján kell eljárni – hangsúlyozta, hozzátéve: postai úton szabályosan ez csak úgy lehetséges, ha a feladó rovata üres marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 25. 21:20
Ha valakinek a nevére-címére érkezik a "nemzeti ív", akkor az már az illető tulajdona és csinálhat belőle akár "nemzethy papírcsákót" is, az már az ő magánügye! Milyen "személyi jogok megsértéséről" pobedálnak, amikor ők maguk tüntetik fel a borítón az illető adatait! Csak az nem látja, aki nem akarja! Valami nagyot sumákolnak megint a háttérben...
Mr Diener Mann
2020. június 25. 17:12
Minek építene? A Fidesznek sokkal pontosabb van, el kell kérni.
NTLLK
2020. június 24. 21:19
Tessék már figyelni, mert nagyon nagy baj lesz!!! A megszerzett lapokat negatívan kitöltve visszaküldik! A megszerzett lapokat negatívan kitöltve visszaküldik! A megszerzett lapokat negatívan kitöltve visszaküldik!
BőröndÖdön
2020. június 24. 11:01
Éberség,nertársak,éljen a Kubatov-lista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!