Stunde Null: Berlin most 75 éve

2020. május 08. 16:34

Ilyen volt Berlin 1945 májusában, miután a nácik letették a fegyvert, tönkretett országuk romjain. Nézzük meg 2020 májusából, karantén sújtotta, de békében élt 21. századi napjainkból. Talán mi is elgondolkodhatunk pár dolgon.

2020. május 08. 16:34
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Talán még füstölögtek romok, talán még temetetlen hullák feküdtek a törmelék alatt, talán még nők menekültek az erőszak színhelyéről, talán még bujdosó nácik adták ki magukat mindig-is-ellenállónak, talán még jókedvű szovjet és angolszász tisztek barátkoztak és koccintottak megmaradt báltermek mélyén, talán még tömegek keresték apjukat és anyjukat, fiukat és lányukat, férjüket és feleségüket, talán még minden német azon gondolkodott, mi is történt velük, ami idáig juttatta őket. 

Színes filmfelvételek Berlinből, az 1945 májusi fegyverletétel után.

Nézzük meg 2020 májusából, karantén sújtotta, de békében élt 21. századi napjainkból. Talán mi is elgondolkodhatunk pár dolgon.

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2020. május 10. 16:01
Humanitárius válság? Akkor nem szoltak a cilvil szervezetek. hogy hmanitárius válság van lesz? Érthetetlen? Vagy ez ez egy jó humanitárius válság volt? Vlsszínű és köszönet, hogy vannak, akik eldöntik helyezettünk mi a jó és mi rossz!
OberEnnsinnen
2020. május 10. 12:34
Be akartam most fejezni, mert 100%-ban egyetértünk, de ". az egész olyan, mintha az ördögtől való lenne," Úgy gondolom, pontosan erről van szó. Az abszurdnak hangzik, tudom..., mint minden, amit nem látunk, nem érzünk kézzelfoghatóan. De minden egzakt, számokkal leírható, kifejezhető jel erre mutat.
Akitlosz
2020. május 09. 23:42
Ha Németország győzött volna, akkor Berlin sohasem nézett volna ki így. Hanem New York.
Akitlosz
2020. május 09. 22:53
"Talán mi is elgondolkodhatunk pár dolgon." Mint például? A szerzőnek sem sikerült megfogadnia a saját tanácsát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!