Pártállami bábszínház

2020. május 20. 07:55

Kövérben előbb látjuk meg a dühös paprikajancsit, mint a konzervatív urat.

2020. május 20. 07:55
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Hogy hová sikerült lesüllyeszteni a magyar országgyűlést, azt talán a szereposztás változásán lehet a legpontosabban lemérni. Harminc éve még mindenki azt a figurát hozta, amire a képességei alkalmassá tették: a házelnököt Szabad Györgynek hívták, Kövér László pedig a falmelléki bajkeverő alakját formálta meg nagy átéléssel és hitelességgel – és azóta nem találja a helyét, mióta kiöregedett belőle. Pedig létezik az a fajta »úriemberség«, amit Varga Judit igazságügyminiszter Kövérben is meglátni vélt: aki ismeri a mai magyar hétköznapokat, biztosan nemcsak Márainál, hanem személyesen is találkozott már vele.

Nyilván a mi hibánk, hogy Kövérben előbb látjuk meg a dühös paprikajancsit, mint a konzervatív urat – talán abból adódik, hogy ahol mi szocializálódtunk, ott nem az ilyen önkontroll-deficites házmestereket nevezték úriembernek. Ennél lényegesen súlyosabb probléma ugyanakkor, hogy mára a parlament (nem az épület, hanem a népképviselők gyülekezete) is jelentős mértékben Kövér László képre formálódott, ahol csak a saját gondolatok nélküli kesztyűbáb és a furkósbottal tréningezett pofozógép szerepköréből lehet választani. Azaz, miközben a kormányoldalon lassan összeáll egy potenciális börtönválogatott (akiknél a hatalmi viszonyok változatlansága egyben a szabadlábon maradás garanciája is), a túlfélen egy Orbán Viktor ablaka alatt megnyomott autódudáért is kijár a rendőri vegzatúra. Hej, ha Kemény Henrik élne, de szép kis performanszot tudna kanyarítani ebből!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toronyőr
2020. május 21. 07:14
"Kövérben előbb látjuk meg a dühös paprikajancsit, mint a konzervatív urat." Benned meg a szarkeverő, hazátlan anarchistát.
Héja
2020. május 21. 07:05
"...ahol mi szocializálódtunk..." Vagyis a Népszabadságnál és a Népszavánál. Jó messze a gyerekszobától. Jó szüleim ettől a Hargitaitól a bölcsődében is eltiltottak volna.
Krupp Skya
2020. május 20. 15:22
Fürtös Gnóm, ha nem lett volna pártállam te maximum buzikat nyíró fodrászatban lehetnél manikűrös. Hogy baszna meg seggednél fogva a Gréczy Zsolt!
Krupp Skya
2020. május 20. 15:15
Mondjuk az mindent elmond rólad, hogy annál a Népszabadságnál voltál amelyik hamisított egy Teller levelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!