Gyűlöletpolitika

2020. május 13. 13:04

Kerestetik az a mai politikai nem gyűlölő, akiért (járvány után) leáll a Nagykörút.

2020. május 13. 13:04
Csizmadia Ervin
Facebook

„Talán mások is felfigyeltek rá: a mai hazai politikában csak úgy röpköd a »gyűlöletpolitika« kifejezés. Mindenki mindenkit gyűlöletpolitika szításával vádol. Kormánypárti szerint az ellenzék, az ellenzék szerint a kormánypárt gyűlölete ért el »soha nem látott« méreteket – szóval a szokásos. Bevallom, nem tudom, mindez mikor kezdődött, csak azt látom, hogy mára össznépi játék lett a »gyűlöletverseny«.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy épp egy rövid jellemrajzot olvasok báró Podmaniczky Frigyesről, aki a dualizmus korszakában a Szabadelvű Párt egyik oszlopos tagja volt. A pártot persze sokan nem szerették (talán gyűlölték is), de amikor, 1906-ban a párt megszűnt, Tisza Isván, ezt mondta az idős báróról:

»Aki téged ismert, az meg van mentve az embergyűlölettől«.

No, ez már valami. Az említett rövid életrajzban még ezt is olvasom: »Sokak előtt feledhetetlen marad a kép, amely az öregúr utolsó évében gyakran volt látható a Rákóczi-úton. Podmaniczky Frigyes keresztül akar menni a kocsiúton. A járókelőkből rögtön önkéntes testőrség alakul, védő emberlánc állja el az utat, megállítja a fogatokat, meg a villamoskocsikat, egy-két percre megszűnik az utcai forgalom«.

Kerestetik az a mai politikai nem gyűlölő, akiért (járvány után) leáll a Nagykörút.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2020. május 14. 01:03
"Bevallom, nem tudom, mindez mikor kezdődött..." Ugyammá királylány! Legalább ne viccelgess az ilyesmivel,próbálj meg egy hétköznapi ember pozíciójából /legalább önmagadhoz/ őszintének lenni! Pontosan tudod,hogy ez a ti saratok,és okos ember lévén azt is tisztán látod,hogy ez a többévtizedes habzó gyűlöletcúnamí nagyon rossz eredményt fog hozni.
Aerion
2020. május 13. 19:50
Schiffer valóban ellenzéki politikus, de neki a vadállatokhoz, akik ellenzékinek nevezik magukat és Magyarország vezetésére törnek, ami alatt a magyar érdek meggyilkolását értik, semmi köze nincsen.
zsanett-kúnrum
2020. május 13. 19:22
A politikát rosszul magyarázókat kéne lelőni, és ezt a legnagyobb tisztelettel mondom.
Pneumaticus
2020. május 13. 15:39
Én tudom! Karácsony miatt áll majd le a 2x1 sávos Nagykörút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!