Hová tűntek a migránsok?

2020. április 27. 08:08

Mint szürke szamár a ködben, a koronavírus okozta felfordulás közepette szinte észrevétlenül tűntek el az Európába tartó migráns-milliók. De hova?

2020. április 27. 08:08
Máthé Áron
Máthé Áron
Mozgástér

„Nem tudom, a kedves olvasók hogy vannak vele, de a koronavírus-témát annyiféleképpen tálalja a nemzetközi, liberális média, hogy az ember úgy érezheti: nagyon sok minden történik. A virtuális valóság csodája ez, hiszen jószerivel senkit nem látni az utcákon.

Valakik azonban mintha hiányoznának ebből a forgatagból. Február 28-án – nincs két hónapja! – még egy másik földindulás fenyegette Európát. Ekkor jelentette be a török vezetés, hogy kinyitja a határokat a náluk állomásozó migránsok előtt, és ráereszti őket Európára. A görög határőrség egy hónapos küzdelemben állította meg a beözönlő hordákat, amíg végül is a törökök mintegy »visszahívták« migránsaikat.

Ahogyan a görög kormányfő fogalmazott: bebizonyosodott, hogy képesek a saját határaik megvédésére. (Azt mondjuk nem érti az ember, hogy ezt ők miért tehetik meg 2020-ban, és mi miért nem tehettük meg eddig? Csak nem azért, mert nekünk volt igazunk és Európa határai igenis megvédhetőek?)

Eltűntek a Földközi-tengerről is a migránsok. Úgy tűnik, Ceuta erődrendszerre hasonlító kerítésein sem akarnak bemászni. Mintha a Csatorna-alagutat megközelítő kamionokat sem érnék támadások. Kihalt minden, a zene sem szól. Legalábbis a »mainstream« médiában.

De ne higgyük, hogy takaréklángon ne folytatódna a migráns-történet. Hiszen bármikor felmelegíthetőnek kell lennie. A Deutsche Welle riportja szerint a menekülttáborok lakóit, akik »traumatizáltak«, még jobban megviseli lelkileg a vírus. A karantén is súlyosan korlátozó számukra. A BBC külön érzékenyítő kisfilmet készített azokról migránsokról, akik a Calais melletti táborokban ragadtak, miközben körülöttük vírusjárvány dúl.”

 

 

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2020. április 27. 19:57
Biztosan félnek a fehérektől, a cikkben erre is utal Máthé Áron: "Végül pedig az uszítás területén a Huffington Post tette fel a pontot az i-re. Szerintük a fehér férfiak jelentik a legnagyobb veszélyt a koronavírus terjesztésében!" És tényleg van ilyen cikk. :) https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/coronavirus-white-male-risk-spreading-infection_uk_5e8b2f46c5b6e7d76c67790a?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAIt_oNE0OEUa1mn-src_z8pPsHRFVoT7AVjfjuZne9ARiH3EIrLLB_UK6GYt5jNiW4cWRMQL4K9XmU6xFhBRFvG6rqHPO4YeTLsE7AZ-mnPZ1DD3lQq0CB9fL5sIaEcJlFrd1XgYXEmXRUdYebmf73HYZHBkuDRstImYSjVrKlBr
zsanett-kúnrum
2020. április 27. 18:04
Beleültek a libcsyhk, ezért nem hallani róluk
Andilla
2020. április 27. 17:21
Észbontó, hogy még mindig vannak olyanok, akik szerint ezt az egész "migráncsozást csak Orbán találta ki, hogy legyen ellenségkép". Eközben most, ezekben a napokban IS, a görög határon valódi harc dúl. A Twitteren páran tudósítanak: #GreeceDefendsEurope https://mobile.twitter.com/hashtag/GreeceDefendsEurope Nyilván nem a méjnsztrím média.
apika2
2020. április 27. 11:40
Viszonylag egyszerű a dolog. A nagy filantróp és szervezetei nem akarnak benzint önteni a tűzre, ezért IDEIGLENESEN leállították, vagy inkább fékezték a bevándorlás erőszakos támogatását. Nem akarják, hogy a hűséges baloldali kormányok belebukjanak akár az olaszoknál, akár a spanyoloknál, a szélsőséges liberálisok vezette belgiumiak, skandinávokról nem is beszélve. Ott előbb utóbb lesz egy komolyabb réteg, aki megkérdezi a fontossági sorrendeket az idősek magára hagyásáról, és a migrik befogadásáról. De ne legyünk naivak. Most a határzáraknál nem mertek provokálni, de vissza fognak jönni, mert az ok, amiért tolják rá Európára a bevándorlókat, nem szűnt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!