A Momentum árulást követett el az EP-ben

2020. január 22. 11:09

Soha nem fogunk megbocsátani nekik.

2020. január 22. 11:09
Jabronka Richárd
Ellenszél

„Nem várt fejleményekkel járt az Európai Parlament szavazása Európa zöld fordulatáról, a Green New Deal-ről. A számos módosító indítvány között ugyanis volt egy olyan, amely kifejezetten a nagyvállalatok felelősségét állapította meg a klímakatasztrófában. Arról a 100 legnagyobb multinacionális vállalatról van szó, amely a globális szén-dioxid-kibocsájtás 71%-áért felel.

Egyáltalán nem lepődtünk meg, hogy a klímaváltozás-tagadó Fidesz ezt leszavazta. Az viszont már sokkal kevésbé várt fordulat, hogy velük szavazott a Momentum is.

A szavazatukat bárki megtekintheti az Európai Parlament hivatalos oldalán.

A 16. oldalon található a RC-B9-0040/2020 – Am 46 módosító, itt látható Cseh és Donáth neve egyaránt. (alul képernyő-kivágásban idézzük a dokumentum vonatkozó részét.)

Úgy tűnik, hogy a klímaváltozás ügye egyelőre csak szavakban fontos a Momentumnak, a gyakorlatban azonban épp kigáncsolták az egyik legfontosabb változást.

Cseh Katalin szerint nem voltak az erőfeszítéseik hiábavalók. Ha ez volt a cél, akkor biztosan nem. Lehet, hogy amíg fiatal, lendületes demokrataként tekintünk rájuk, a háttérben elkezdett alakulni a Fidesz-Momentum koalíció…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2020. január 23. 16:20
Nyugalom, nyugalom! Egyszerűen csak azt sem tuják, hogy hol vannak. Ha nem Orbánról van szó, már azt sem értik mi a kérdés.
kálmi
2020. január 23. 14:36
Méghogy fidesz momentum koalíció. Ez a fiú nagyon kezdő és még nagyon buta. A momentum soha nem volt a klímaváltozás ellen csak szavakban. Azok fizetik, akiknek oroszlánrésze van a klímahelyzet kialakulásában és folyamatos romlásában. Na ez az, amikor ilyen fiatal embereket szépen hangzó szólamokkal be lehet hülyíteni, szavazataikat begyűjteni,aminek aztán ténylegesen ők isszák meg majd a levét. A hülyeségnek ára van, gyakran maga az élet.
tölgy
2020. január 23. 08:54
"a 100 legnagyobb multinacionális vállalatról van szó, amely a globális szén-dioxid-kibocsájtás 71%-áért felel." Nem is értem, a gréta-kör tagjai és a liberálbolsevikok (a gréta-kör a liberálbolsevik világ része) mit görcsölnek a "klímakatasztrófával", hiszen ez az msz(m)p-s vonyító megmondta a megoldást! Bezárni a 100 legnagyobb multinacionális céget, vagyonukat, tulajdonosaik vagyonát szétosztani a "rászorulók" között és ezzel megmentenék a bolygót, ráadásul felszámolnák a szegénységet is. Hmmm... nem véletlen, hogy az msz(m)p törpepárttá vált ... ilyen okos egyedekkel tagjai között!?
pot_ember
2020. január 23. 08:22
Érdekes világnézet, nem az a lényeg, hogy miről szavaznak, hanem az hogy minden szavazatuk legyen ellentétes a Fideszével. Ha az osztrák kísérleti nyulak túlélik, akkor talán reménykedhetnek Momentumék egy zöld-konzervatív koalícióban 2026, 2030 környékén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!