Lukács György, Wass Albert és a baloldali hősök

2019. november 02. 14:21

Akiknek annyira fáj a Lukács-szobor eltávolításának terve, azoknak miért nem fáj az, hogy a magyar baloldali hagyománynak van számos alakja, akinek nincsen köztéri szobra és amúgy biztosan nem tapad vér a kezéhez?

2019. november 02. 14:21
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Lukács György kétségtelenül része a magyar szellemtörténetnek. Ahogyan egyébként Hóman Bálint, Nyírő József és Wass Albert is. Akiknek annyira fáj a Lukács-szobor eltávolításának terve, azoknak miért nem fáj az, hogy a magyar baloldali hagyománynak van számos alakja, akinek nincsen köztéri szobra és amúgy biztosan nem tapad vér a kezéhez? Mondok közülük párat: Lengyel József, Karig Sára, Polányi Károly, Jászi Oszkár, Vámbéry Rusztem, Garami Ernő, Hébelt Ede, Batthyány Ervin, Schmitt Jenő Henrik, Mónus Illés, Bédy-Schwimmer Rózsa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. november 03. 12:07
Mészáros Lőrinc 100 millió Ft-ot adományozott Zentének a Forintot a méreg drága gyógyszerhez, majd Leventének is adott 120 milliót, összesen 200 millió ft-ot. A milliárdos Gyurcsány Ferenc, és felesége, a Momentumos sikkasztók, a kokainozó maffiaszocialisták, nos, ők egyetlen fillért sem adományoztak.
kuznyecov
2019. november 02. 22:05
Nagyon sok híresség lenne még ,de ezeket már megemlíteni nem meri az ember. Igen ,így pl Hörrenhein(nem Hörcher) Bertold,Fuszik Henrik,Vasenchglöniker Emil,stb...
kuznyecov
2019. november 02. 21:49
Garbolczy
kuznyecov
2019. november 02. 21:49
Garbolczi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!