Horgony

2019. augusztus 29. 21:38

Matolcsy jegybankárainak valódi üzenete: „A gyenge forint a jó forint".

2019. augusztus 29. 21:38
Bonta Miklós
Népszava

„A magyar gazdaság iránt érdeklődők itthon és külföldön ilyesmiket olvashatnak: »A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció, elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. Az inflációt meghatározó tényezők továbbra is változékonyságot mutatnak.« A jegybank mindezt hónapról hónapra szó szerint megismétli, nem zavartatva magát attól, hogy mi is történik itthon és a világban. 
Az alapkamatot több mint három esztendeje 0,9 százalékon befagyasztották, és blazírt beletörődéssel tudomásul veszik, hogy ez a »horgony« bizony rosszul teszi a dolgát, képtelen lefékezni az Európában is egyedülálló, 3 százalék felett vágtató inflációnkat. 

Mintha mi sem történt volna, úgy siklanak át a 330 forintot tartósan megcélzó euró felett, a szinte hihetetlen, 300 forintos svájcifrank-árról már ne is beszéljünk! Ki ne emlékezne rá, hogy a  forintosítás az euróhiteleknél 309, a svájci frankosoknál pedig 256,50 árfolyamon történt? Matolcsy jegybankárainak valódi üzenete: »A gyenge forint a jó forint«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2019. augusztus 31. 06:31
Én még emlékszem, ki vinnyogott itt inflációért --, amíg nem volt.
Peter8811
2019. augusztus 30. 18:00
Nekem a horgony Orgoványt juttatja eszembe elképzeltem hogy festenél Bokros Lakyossal nyakig beásva. Szerintem akkor nem vigyorognál úgy mint orgoványi picsa az ÁVH-s klozeton.
Csigorin
2019. augusztus 30. 14:15
"3 százalék felett vágtató inflációnkat" te szerencsecsomag, a panamai geniusz alatt hany szazalek felett vagtatott? vagy a fletozar remuralom alatt? nyugati kozgazdaszok egybehangzoan jelentik ki hogy a 2-3 szazalek alatti inflacio mar karos, es rohadt nehez kikeveredni belole.
gacsat
2019. augusztus 30. 12:13
Ez a hülye kómában töltötte a 33%os infláció évét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!